Емоційний виступ 24-річного виконавця з Вінниці, викликав подвійне захоплення у суддів вокального шоу.  Окрім проникливого виконання хіта Світлани Лободи «Облиш», хлопець повідав, що на додачу є автором зазначеної композиції. Про враження від виступу та подальшу співочу кар’єру Андрій розповів «Моя Вінниця» особисто.

Андрій, мені здалося, що тренери проекту спочатку навіть засумнівалися в твоєму авторстві?

- Звісно, це було несподівано для них. Хоча з багатьма артистами я знайомий, але

 з-поміж тренерів мене знала тільки Тіна Кароль. Насправді, я вже кілька років активно пишу пісні для українських виконавців. Десять композицій створив саме для Світлани Лободи, серед яких «Пора домой», «Облиш», «Смотришь в небо». У Віталія Козловського в останньому альбомі є композиція «Пробач». Загалом мій доробок налічує  близько 200 пісень, чверть з яких я хочу виконувати особисто.

Ти сподіваєшся, що  «Голос країни-6»  - це початок твоєї кар’єри виконавця?

Я практично впевнений у цьому. Адже проблема багатьох учасників і навіть переможців талант-шоу – відсутність авторського  репертуару. Останній зазвичай складається  з кавер-версій відомих пісень, а лише на цьому успішної кар’єри не побудуєш.  Тому мені у цьому плані легше.

Як ти реагуєш, коли твої пісні у виконанні інших артистів здобувають популярність? Чи не шкодуєш, що віддав хіт, а не притримав для себе?

- По-перше, я не співав два роки взагалі – у мене був період усамітнення, який я присвятив написанню текстів і музики. Авторство – майже завжди продукт самотності і відчуження. Пощастило, що знайомі показали мої пісні Козловському і Лободі, так я і став автором пісень. Звісно, це мене надихнуло. Я творив, в тому числі для себе, і чекав нагоди, щоб вийти зі шкарлупи. Подекуди було прикро чути, як інші співають мої пісні, а я одержимий лише мріями. «Голос країни» – очікуваний шанс, мотивація, я довго до цього прагнув і вірю, що мої напрацювання призведуть до хорошого результату.

- По-друге, з тієї ж «Облиш» я б жодному разі не починав власну кар’єру. Це дуже «нішева» композиція, для душі, пісня про мої особисті переживання. Для мене честь, що вона сподобалася Світлані Лободі і ціную саме її виконання. Проте, коли Світлана поросила «Облиш» для себе, я усвідомив - більше не хочу віддавати пісні, які зрослися зі мною.

Учасник «Голос країни-6» вінничанин Андрій Осадчук

Чому обрав зірковим тренером Івана Дорна, а не Святослава Вакарчука.

- Я хотів би співпрацювати з кожним із чотирьох тренерів! Зараз моя музика набагато ближча до творчості  Святослава, ніж до Івана, адже я ліричний персонаж.  Вакарчук дуже вплинув на мене як на автора. А запалу як у Івана мені не вистачає. Навіть вигадав нове визначення «стицаменовість» (прим. Композиція І.Дорна «Стицамен»). Хочу розвиватися в напрямі трендової молодіжної  музики.  Я просто в захваті від Івана як від людини і музиканта, і дуже сподіваюся, що це лише початок нашої взаємодії. Я не одержимий ідеєю пошуку продюсера – це той випадок, коли мені потрібні поради, які  значно важливіші за гроші.

А Вакарчук після ефіру коментував твоє рішення?

- Мені дуже імпонує, що для тренерів участь у проекті не є піаром. Артисти дійсно допомагають молоді вийти на професійний рівень, переживають за учасників і засмучуються, коли вони обирають іншого тренера. В момент вибору на сцені у мене з’явилася ідея - подарувати пісню Святославу. Знаю, що він відмовляється від чужих композицій, але, можливо, мені пощастить.

Учасник «Голос країни-6» вінничанин Андрій Осадчук

А ким ти працював до проекту? Авторство – це , мабуть, більше хобі?

- Насправді ні - це мій основний заробіток. Але зараз мені потрібний час для власної кар’єри, тому зосередився на написанні пісень для себе. Взагалі я з простої сімї, намагаюся допомагати рідним, мій батько служить АТО. Я його дуже люблю, і  надзвичайно вдячний за віру в мене і підтримку. Батько жодного разу не сказав, що авторство - це несерйозно чи нісенітниця.

З юності я задіяний на роботах, так чи інакше пов’язнаих зі сферою медіа або музикою: працював в караоке, діджеєм в клубах і на радіо. Тобто у мене немає історій про випадкове осяяння і зміну фаху. Я  усвідомлено зробив крок у напрямі творчості, почавши у 15 років займатися в музичній школі разом з дітьми молодшого шкільного віку. Потім вступив у Київський інститут музики ім. Р.Глієра. Сподіваюся, вісім років цілеспрямованої роботи не залишаться без винагороди.

Кого поки що вважаєш своїм головним конкурентом?

Зарано про це говорити. У команді Івана Дорна зі мною Роман Милян – сформований артист, серйозний конкурент. Костя Дмитрієв викликав великий резонанс на шоу, у нього просто неймовірна енергетика і, мабуть, його вважаю своїм найголовнішим суперником. Навіть вже починаю переживати. Але для мене перемога у «Голосі країни-6» - не головне, набагато важливіше  – нести свою музикую. Я радітиму кожній пісні, яку заспіваю зі сцени проекту. 



Переглядів: 5702
Поширень: 0