Святкували вінничани Масляну за усіма давніми традиціями: були і веселі жарти і  конкурси і концертна програма та, звісно ж, багато-багато смачних млинців з різним начинням.

Свято починалось з аромату свіжоспечених млинців, які смажили просто на площі перед Літнім театром. Тут же розкинулось містечко майстрів від Вінницького Обласного Центру народної творчості. Серед іншого були представлені вишиванкові роботи, живописні картини, вироби зі шкіри, лозоплетіння, вироби з бісеру, солоного тіста, художнє випилювання, вироби зі стрічок, численна сувенірна продукція. Смаколиками на площі пригощали Вінницькі заклади професійно-технічної освіти. Свої столи з млинцями та сувенірами презентували і бібліотеки міста.

Масляна у Вінниці

Всі кошти виручені з ярмарку будуть направлені на допомогу нужденним.

У концертній програмі прозвучали чисті голоси вихованців Вінницької міської школи мистецтв «Вишенька», Вінницької міської дитячої музичної школи №1, Палацу дітей та юнацтва, Центру розвитку дітей та юнацтва «Дивосвіт».

Масляна у Вінниці

Театр «Сьоме небо» показав глядачам сценки за мотивами традиційних народних святкувань: зустрічали Масляну з варениками, хлопці відкуповувались від дівчат стрічками та намистами за те, що ті напередодні пов’язали на них колодки за небажання свататись. Зрештою, запалили опудало Зими, навколо якого водили хороводи всі, хто був на площі.

Масляна у Вінниці

Найсміливіші городяни наважувались вилізти на високий гладкий стовп, на якому розвішано було подарунки. Кілька спортивних парубків таки досягли мети, але чобітки, наприклад, так і лишились не знятими. Окрім того проводились веселі конкурси та забави, за перемогу в яких можна було отримати не лише подарунок, але й смачного млинця.

Масляна у Вінниці

Організували для вінничан це веселе дійство департамент культури Вінницької міської ради, Центр концертних та фестивальних програм, Вінницький парк культури і відпочинку.



Переглядів: 4311
Поширень: 0