З 22 березня по 23 квітня у Вінниці проходитиме мистецький проект «Ре:візія. Парадигма». Проект «Ре:візія» проводиться у Вінниці вже шостий рік поспіль і у цьому році він окреслений допоміжною назвою «Парадигма».

Організатор проекту: Департамент культури Вінницької міської ради. Партнери: ВОГО «Лабораторія актуальної творчості», Департамент культури Одеської міської ради, Чеський культурний центр, ВОГО «Культурна стратегія - ХХІ», ВОГО «Ліга розвитку мистецтва», ГО «Креативний простір», регіональний Центр сучасного мистецтва «Арт-Шик», "BarabanZA" (Запоріжжя).

Слово паради́гма (παράδειγμα ‘) має грецьке походження та перекладається - приклад, взірець в загальному значенні. Таким чином цьогорічна «Ре:візія» представляє приклади мистецтва, як взірець сучасних тенденцій розвитку культури та мистецтва, відкриває для міста Вінниця широке поле для ознайомлення з найкращими зразками культурних досягнень не тільки регіонів України, а й з закордону, завдячуючи пріоритету налагодження культурної комунікації Департаменту культури Вінницької міської Ради. Географія проекту широка. Вінничани отримають можливість поринути в світ мистецьких процесів, що відбуваються в Києві, Одесі, Запоріжжі, Рівному та Республіці Чехія через представлені проекти.

Проект стартує у вівторок 22 березня візуальним проектом відомого художника і теоретика мистецтва Глєба Вишеславського. Доповненням до презентації проекту стане його лекція на тему «Термінологія сучасного мистецтва». Музична частина продовжить канву проекту культурною складовою: митці з Запоріжжя «BarabanZA» проведуть майстер клас з перкусії та представлять музично – візуальний проект за участю художника О. Никитюка (Вінниця).

Мистецький проект «Ре:візія» познайомить вінничан з найкращими зразками культурних досягнень

До партнерської участі в проекті цього року долучився Департамент культури Одеської міської Ради, який представить проект «Одеса їде в гості». Вінничани отримають можливість відвідати експозицію Музею сучасного мистецтва Одеси та джазову програму одеських музикантів.

Освітню частину проекту презентує місто Рівне. Культурний менеджер та директор Рівненського джазового фестивалю Олена Шульга представить лекцію «Фандрайзинг в менеджменті культури».

Міжнародна частина проекту буде окреслена зустріччю з директоркою Чеського культурного центру Люцію Ржегоржікову, яка відкриє вечірню програму чеського кіно.

А завершить «Ре:візію» мистецький проект «Призма сучасного мистецтва» Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька».

Всі заходи проекту відбуватимуться у РЦСМ «Арт – Шик» (вул. Архітектора Артинова, 12 а).



Переглядів: 3467
Поширень: 0