Минулої суботи у арт-пабі «Beef Eater» відбулась презентація нового альбому вінницького гурту «Очеретяний кіт», «20 кроків». Хлопці презентували новий альбом, сповнений піснями подільських авторів та кількома обробками народних пісень.

Фірмові «котячі» медитації з часом, як гарне вино, стають все кращими: гітара Романа Кріля ще блюзовіша, а флейта Миколи Доляка ще ніжніша. Володимир Войчишин з бас-гітарою завжди доречний. «Сьогодні у нас день народження і ми святкуємо вже другий тиждень», - посміхаються музиканти.

Гурт "Очеретяний кіт" відсвяткував 20-річний ювілей презентацією нового альбому

Альбом презентували зовсім непростий, а цілу книжку – привід є: «20 кроків» за 20 років. За цю купу часу вони анітрохи не забронзовіли і так само влучно оспівують українську сучасність. «Прості люди часто бувають з дуже цікавою біографією та енергією. Вони і є основою нашої тематики – це Україна в особах», – говорить Рома Кріль про пісні «Котів».

«Очеретяний кіт» – це особлива атмосфера. Завжди дружні та щирі, тож кожен їх концерт як маленьке сімейне свято. А зовсім нещодавно хлопці несли цю свою неповторну чарівність на передову – співали у Авдіївці, Красногорівці, Мар’їнці, Нетайловому Донецької області. Музиканти обіцяють, що продовжать створювати культурне середовище у Донецькій і Луганській областях. Простий та невимушений «маза-хата-лаунж» зрозумілий скрізь.

Гурт "Очеретяний кіт" відсвяткував 20-річний ювілей презентацією нового альбому

Днями «Коти» відіграли великий святковий концерт у Києві повним складом та з друзями, а тепер вже їдуть Україною пропагуючи свій альбом-книжку «20 кроків». Всередині тексти пісень, картини та фото відомих художників, історії створення авторських композицій. Есе писали самі музиканти, а вичитував їх відомий письменник Тарас Прохасько. Є надія, що скоро цю книжку з диском можна буде придбати у книгарні «Є».



Переглядів: 2910
Поширень: 0