Вчора у галереї «АртШик» продовжився мистецький проект «Ре:візія. Парадигма», який знайомить вінничан з сучасним мистецтвом у всіх його проявах. В рамках цьогорічної «Ре:візії» можна було ознайомитись з ретроспективною виставкою відомого київського митця Гліба Вишеславського та взяти участь у ритмічному майстер-класі від запорізького музичного проекту «БарабанЗа».

А вчора був день Одеси. До партнерської участі в проекті цього року долучився Департамент культури Одеської міської Ради, який представив проект «Одеса їде в гості». Вінничани отримали можливість відвідати експозицію Музею сучасного мистецтва Одеси та послухати джазову програму одеських музикантів.

Свою оригінальну та концептуальну виставку презентували молоді одеські художники Франсуаза Оз та Богдан Перевертун. Їх мінімалістична чорно-біла естетика, драйв і сміливість у експериментах дозволяють їм працювати з символікою і соціальними темами з великою долею постмодерністської іронії. Серія чорно-білих зображень з об’ємними деталями зачіпає різноманітну тематику: від соціальної деструкції до ментальних проблем.

Одеські митці та музиканти завітали до Вінниці в рамках проекту «Ре:візія. Парадигма»

Самі художники висловились так: «Ми працюємо між концептуалізмом та мінімалізмом. Для нас важлива не зовнішня оболонка, а сутність мистецтва. Наші роботи – це полотно, акриловий маркер, пінопласт, прикраси, більше нічого. Так ми хотіли показати вади сучасного суспільства».

Одеські митці та музиканти завітали до Вінниці в рамках проекту «Ре:візія. Парадигма»

А далі настав час веселої музики. Одеський муніципальний театр духової музики ім. народного артиста України ім. А. Саліка привіз до нашого міста свій «Диксиленд» - семеро музикантів з програмою, що складалась з відомих хітів, джазу, свінгу, латино та попурі на теми одеських мелодій. Чудові одеські музиканти розважали публіку приємними та впізнаваними мелодіями і дякували вінничанам за теплий прийом та щирі оплески.

Наступний захід в рамках проекту «Ре:візія. Парадигма» відбудеться вже завтра 9 квітня. Освітню частину проекту презентує місто Рівне. Культурний менеджер та директор Рівненського джазового фестивалю Олена Шульга представить лекцію «Фандрайзинг в менеджменті культури». Вхід вільний. Початок о 18.00.

Одеські митці та музиканти завітали до Вінниці в рамках проекту «Ре:візія. Парадигма»

Організатор проекту «Ре:візія. Парадигма»: Департамент культури Вінницької міської ради. Партнери: ВОГО «Лабораторія актуальної творчості», Департамент культури Одеської міської ради, Чеський культурний центр, ВОГО «Культурна стратегія - ХХІ», ВОГО «Ліга розвитку мистецтва», ГО «Креативний простір», регіональний Центр сучасного мистецтва «Арт-Шик», "BarabanZA" (Запоріжжя).



Переглядів: 3777
Поширень: 0