Знаковий музичний шедевр в культурі минулого сторіччя, музику до якого написав Ендрю Лойд Вебер, а слова Тім Райс дав перші надії на сцені традиційного 22-го фестивалю до Дня народження рок-н-ролу, що відбувся у міському палаці мистецтв.

Фестиваль розпочали вихованці муніципальної творчої майстерні “Зоряна Мрія” з класу Ірини Воєної знаменитою піснею Чабі Чакера  (Chubby Checker) “Let's Twist Again”. Їх більш старший за віком колега Макс Білоконський порадував глядачів піснею "Mistreated" з творчого доробку неперевершених авторитетів з Deep Purple.

Продовжили свято добре відомі шанувальникам вінницької рок сцени гурти Larus та Sun Rise. Перші виконали кілька відомих хітів російською та рідною мовами, другі в бездоганній манері розважили кавер версіями монстрів хард-року.

Таким чином дебютне виконання  “Everything’s Alright” (“Все буде добре”) з рок-опери “Ісу́с Христо́с — суперзі́рка” (“Jesus Christ Superstar”) сталося уже на підігрітій атмосфері в залі. Гарному сприйняттю не завадив навіть казус з невчасно включеним мікрофоном. Таке буває. І особливо тоді, коли важко втримати себе в руках від хвилювання. На сцені ж знову юні вихованці “Зоряної Мрія”.

"Ісус Христос Суперзірка" у Вінниці

Після шквалу оплесків святкувати днини продовжили хлопці зі ще одного досвідченого вінницького колективу Led Wind, які нагадали добрі часи, коли Guns N' Roses були на вершинах хітпарадів всього світу.

Наступний вінницький колектив CrossWord теж виконував добре всім відомі рок та поп хіти, але уже у власному аранжуванні. Вокалістка гурту Віра Майборода (до речі керівник муніципальної творчої майстерні “Зоряна Мрія”) зацікавила слухачів властивими  їй відточеністю вокальних партій та манерою подачі.

Багато хто з присутніх на святі прийшов на анонсованого у афіші відомого не лише в Україні нашого земляка Олександр Онуфрійчука. І отримали задоволення таке як і планували. Його музиканти і сам Олександр завжди є взірцем професіоналізму та смаку.

"Ісус Христос Суперзірка" у Вінниці

А завершили фестиваль гості з Житомира Black Pocke. Був певний символізм у цьому візиті, тому що саме у Житомирі народився знаменитий конструктор Королев, а  День народження рок-н-ролу має одну дату у календарі з Днем космонавтики — 12 квітня. Так що відсвяткували двічі. 

Black Pocke виконували не лише знамениті рок кавери, а і кілька своїх пісень. Останньою крапкою святкування стало джем виконання легендарної “Smoke On The Water”.

За чудове свято глядачі дякували організаторам, серед яких дебютував прекрасний гітарист Олег Фарафонов та багаторічним друзям фестивалю ресторану “Мак Лауд”.

Все дійство дало гарний старт новій серії “Рок-уроків” , які відбудуться 13 та 14 квітня (початок об 14.00) та новому фестивалю для рок-початківців “Кесарів розтин”, що станеться 11 травня. Тож до нових зустрічей!



Переглядів: 2674
Поширень: 0