Вчора у галереї «АртШик» продовжився мистецький проект «Ре:візія. Парадигма», який знайомить вінничан з сучасним мистецтвом у всіх його проявах. В рамках цьогорічної «Ре:візії» можна було ознайомитись з ретроспективною виставкою відомого київського митця Гліба Вишеславського, взяти участь у ритмічному майстер-класі від запорізького музичного проекту «БарабанЗа», поглянути на виставку сучасних одеських митців та послухати одеський диксиленд, а також дізнатись на лекції про мистецтво фандрайзингу.

Наступна зустріч в рамках проекту, презентована Чеським центром, закликала вінничан проглянути чеське кіно мовою оригіналу. Директорка чеського культурного центру розповіла, що це відновлений фільм 1991 року «Початкова школа», дебютна повнометражна картина Яна Св’єрака (майбутнього творця оскароносного фільму «Коля»), в якій він відтворює історію зі шкільного життя свого батька Зденека Св’єрака. Оновлений за коштовною технологією фільм став подарунком сина до 80-річчя батька.

«Початкова школа» – це одна з небагатьох східноєвропейських картин, що знайшла свого глядача під час розпаду соціалізму. Режисерові вдалося зняти доступну ностальгічну історію дорослішання і змужніння, що актуально прозвучала для свого часу та лишається такою дотепер. Фільм номінувався на здобуття премії «Оскар» за категорією «кращий іноземний фільм».

В рамках проекту «Ре:візія. Парадигма»вінничанам показували чеське кіно

А офіційне закриття проекту «Ре:візія. Парадигма» відбудеться вже завтра 14 квітня о 18.00 у РЦСМ «АртШик». Вінницька дитяча школа мистецтв «Вишенька» підготувала до закриття мистецький проект «Призма сучасного мистецтва». Організатор проекту «Ре:візія. Парадигма»: Департамент культури Вінницької міської ради. Партнери: ВОГО «Лабораторія актуальної творчості», Департамент культури Одеської міської ради, Чеський культурний центр, ВОГО «Культурна стратегія - ХХІ», ВОГО «Ліга розвитку мистецтва», ГО «Креативний простір», регіональний Центр сучасного мистецтва «Арт-Шик», "BarabanZA" (Запоріжжя).



Переглядів: 2954
Поширень: 0