21 квітня напередодні Великодніх свят в актовій залі Дитячої школи мистецтв пройшов 15-й традиційний фестиваль народної творчості «Писанковий дивосвіт». Всі бажаючі змогли долучитися до майстер-класів з виготовленні писанок.

Метою фестивалю є збереження національних традицій народного мистецтва писанкового розпису. Під час заходу всі бажаючі могли подивитися на виставку дитячих робіт з живопису, графіки, прикладного мистецтва. Також тут розташовувалося писанкове дерево

Зі словами привітання звернувся до дітей, батьків, гостей та подякував всім учасникам за роботу директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук наголосив на важливості проведення подібних заходів. Директор дитячої школи мистецтв, заслужений працівник культури України Ярослав Зінько, привітав зі святом, розповів про традиційне проведення фестивалю в школі і залучення дітей до вивчення національних традицій українського писанкарства.

Майстер-клас з писанкарства є головною складовою писанкового фестивалю. Викладачі образотворчого мистецтва Раїса Іваненко, Наталія Гандзій, Світлана Жукова, Світлана Окуленко, Оксана Панас, Ольга Анпілогова провели практичні заняття, під час яких вчили створювати писанки, як традиційним восковим розписом, так і нетрадиційним, тобто з допомогою бісеру, пластиліну, кольорових стрічок, аплікації, тощо.

У Вінниці відбувся фестиваль народної творчості «Писанковий дивосвіт»

Всі бажаючі змогли виготовити власноручно Великодні писанки. Частину писанок буде передано військовим в зону АТО разом з картинами від дітей.

Святкове дійство супроводжувалось концертною програмою. Звучали народні пісні та мелодії у виконанні різноманітних учнівських ансамблів та окремих виконавців.



Переглядів: 3463
Поширень: 0