4-7 травня у Вінниці проходитиме XI дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало». Цього року виступатимуть кращі дитячі танцювальні колективи з України, Грузії, Румунії, Болгарії та Молдови. Загальна кількість учасників – близько півтисячі. Вхід на всі концерти – безкоштовний, запрошуються всі бажаючі.

Вже традиційно навесні до Вінниці з різних країн світу з’їжджаються дитячі колективи, щоб взяти участь у Міжнародному фестивалі «Барвінкове кружало». За роки його існування у фестивалі взяло участь більше 100 колективів з більш ніж 20 країн світу, різних регіонів України, з міста Вінниці та з Вінницької області. Загальна кількість учасників фестивалю за всі роки існування – більше 15 тисяч.

«Такі заходи, як фестиваль «Барвінкове кружало» надзвичайно потрібні у наш складний час. Адже фестиваль сприяє розширенню і зміцненню творчих та дружніх зв’язків, дає можливість обмінюватись досвідом», – каже заступник директора департаменту освіти міської ради Ірина Божок.

«Фестиваль «Барвінкове кружало» є офіційними учасниками Всесвітньої організації «Збереження розвитку фольклору», він є добре відомим у світі. Так, в цьому році на участь в фестивалі лише з-закордону надійшло більше 30 заявок. З них було обрано вісім, це велика кількість, адже зазвичай у нас виступають 5-6 колективів з-за кордону. Тож, цього разу на сцену вийдуть діти з Грузії, Румунії, Болгарії та Молдови. Ці колективи дійсно достойного рівня і виступатимуть вони у нас вперше», – каже художній керівник фестивалю «Барвінкове кружало» Петро Бойко.

Фестиваль «Барвінкове кружало» проходитиме чотири дні:

  • 4 травня об 11:00 у театрі ім. Садовського відбудеться церемонія відкриття.
  • 5 травня, об 11:30 у Вінницькому державному педагогічному університеті пройде концерт «Дружби» всіх учасників фестивалю.
  • 6 травня о 12:30 у театрі Садовського відбудеться концерт Народного ансамблю танцю «Барвінок».
  • церемонія закриття фестивалю пройде 7 квітня о 12:00 у театрі ім. Садовського.

Вхід на всі заходи фестивалю – безкоштовний.



Переглядів: 3246
Поширень: 0