Народний театр-студія ВНМУ ім. М. Пирогова «Сьоме небо» привіз з Києва гран-прі першого всеукраїнського молодіжного фестивалю кіно-театральної творчості! Лауреатом в номінації «Гран-Прі» серед аматорських вистав було названо виставу «Одержимі морем» (режисер Марина Ревенко) театру «Сьоме небо» (м. Вінниця).

Перший всеукраїнський молодіжний фестиваль кіно-театральної творчості «Зірки, що зійдуть завтра», проходив у місті Києві 23-27 квітня. Організаторами фестивалю виступили акторська агенція НСКУ «Гільдія кіноакторів» і Київський міжнародний університет, за підтримки Державного агентства України з питань кіно, за сприяння Міністерства культури України, Національної Спілки кінематографістів України. У програмі фестивалю взяли участь понад 170 учасників з Києва, Тернополя, Ужгороду, Мукачево, Вінниці, Херсону, Маріуполя, Кривого Рогу, Миколаєва.

Мета фестивалю – популяризація українського кінематографу та театральної школи, виявлення та розвиток обдарованої молоді. Проект носив також профорієнтаційний характер, адже учасниками фестивалю були молоді люди, які стоять перед вибором професії і, які мріють пов'язати своє майбутнє з мистецтвом театру і кіно. Приємно, що фестиваль отримав підтримку і активну участь відомих діячів культури: Лариса Кадочникова, народна артистка України; Сергій Тримбач, голова Спілки кінематографістів України; Влада Литовченко, голова Міжнародного фонду культурного співробітництва; Любов Титаренко, заслужений діяч мистецтва України і інших.

Народний театр-студія «Сьоме небо» привіз з Києва гран-прі всеукраїнського молодіжного фестивалю

Конкурсні покази аматорських та студентських театральних колективів вражали емоційністю і неординарними режисерськими рішеннями. В рамках фестивалю відбувались різноманітні освітні майстер-класи, конкурси читців та вокалістів, що приїхали з різних куточків України та окрема кіно програма, що пройшла у домі кіно. Цікавим вийшов круглий стіл на тему «Мистецтво, як відповідь на агресивні виклики сучасного світу».

Протягом п’яти днів творча молодь, учасники фестивалю, мали можливість побувати у тих навчальних закладах, куди вони мріють вступати, поспілкуватись з викладачами та студентами, що допоможе їм у реалізації своїх професійних мрій та виборі вищого навчального закладу.

Фільми, вистави і номери конкурсної програми оцінювало журі, що складалося з народних та заслужених провідних митців, практиків, критиків і фахівців в області кіно, театру, викладачів творчих дисциплін профільних ВУЗів: Лариса Кадочникова, Сергій Тримбач, Стас Сукненко, Лев Сомов, Василь Неволов, Юлія Волчкова, Фіруза Тимофіїва.

В театралізованій церемонії вручення «Гран-Прі», нагородження лауреатів та дипломантів взяли участь Голова Оргкомітету фестивалю, Президент Київського міжнародного університету (КиМУ), професор Хачатурян Хачатур Володимирович, Президент і генеральний директор Фестивалю, директор Інституту телебачення кіно і театру КиМУ, заслужена артистка України професор Ільїна Ніна Олександрівна, провідні митці, організатори та члени журі театрального та кіноконкурсу фестивалю на чолі з народними артистами України професором Левом Сомовим та музою поетичного кіно України Ларисою Кадочниковою.

Народний театр-студія «Сьоме небо» привіз з Києва гран-прі всеукраїнського молодіжного фестивалю

За рішенням журі переможцями стали: гран–прі за виставу «Одержимі морем» - Марина Ревенко, керівник Театру «Сьоме небо» м. Вінниця; гран–прі «Краща вистава» - Валерія Демченко, викладач, студентська вистава «Шукаю людину» (КиМУ); гран-прі за короткометражний художній фільм «Останній відвідувач» – Олексій Шкрабак, майстерня М. Іллєнка, КНУТКіТ; «Краща режисура» - Марія Компанець, короткометражний художній фільм «Янгол», мастерня С.Полешка, КиМУ; «Кращій анімаційний фільм» - Юрій Борисенко, фільм «Дідочок задумав одружитися», керівник О. Коваль, студія «Новатор-Фільм»; «Краща жіноча роль в студентській виставі» – Анастасія Сегеда – студентка КиМУ, моно вистава «Едіт Піаф»; «Краща роль другого плану» - Марійка Брушніцька, студентка КНУКіМ, вистава «Роза і корона» (режисер Тетяна Губрій); «Краща чоловіча роль другого плану» - Ілля Ткаченко - студент КНУТКіТ ім. Карпенка Карого, вистава «Дай серцеві волю, заведе в неволю» (режисер Євгенія Гулякіна).

Народний театр-студія «Сьоме небо» привіз з Києва гран-прі всеукраїнського молодіжного фестивалю

Для інформації: Театральна студія «Сьоме небо» народилася на медико-психологічному факультеті у 2005 році. У 2010 р. театру-студії було присвоєно звання народного. Керівник та режисер театру-студії «Сьоме небо» - Ревенко Марина Борисівна. У репертуарі театру-студії «Сьоме небо» твори вітчизняної та світової драматургії, а кожна постановка - то експеримент, який ніколи не знаєш, чим закінчиться. У квітні 2011 року театр «Сьоме небо» брав участь у всеукраїнському фестивалі студентської художньої творчості «Весняна хвиля» ХІ, що проходив у Європейському університеті м. Києва. Театр представив дві вистави «Зів’яле листя» (театральне мистецтво) та «Суфлер» (літературний театр) і став переможцем в чотирьох номінаціях: Лауреат І-го ступеня у жанрі «Художнє слово» в номінації «Літературний театр»; Лауреата ІІ-го ступеня у жанрі «Театральне мистецтво» у номінації «Театральна вистава»; переможець фестивалю-конкурсу в жанрі «Театральне мистецтво» в номінації «Виконавська майстерність» та переможець фестивалю-конкурсу у жанрі «Театральне мистецтво» в номінації «Найкраще музичне оформлення». У травні 2011 народний театр-театр «Сьоме небо» спільно з Мережею центрів інформації України за фінансової підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» виграв грант та здійснив свої перші гастролі обласними центрами України з програмою «Я поділяю європейські цінності». Партнер проекту «Слідами спільної історії на шляху до європейського партнерства народів. Міжнародний центр діалогу і демократії ім. проф. Броніслава Геремка у Вінниці», що спрямований на вивчення історичної спадщини та традицій українців, поляків та євреїв, що проживали на теренах Поділля спільно з польською організацією Товариство «Інтеграція Європа – Схід», Вінницьким регіональним центром інформації «Креатив» за підтримки Міністерства закордонних справ Польщі та під патронатом Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці. У квітні 2012 театр «Сьоме небо» став переможцем конкурсу організованого Посольством США на найкращу міні-виставу за книгою Рея Бредбері «451° за Фаренгейтом». У жовтні 2013 року театр став Лауреатом театрального фестивалю «На крилах Мельпомени» у м. Прилуках. З листопада 2014 року по квітень 2015 року з успіхом реалізував проект «ART-TIME без обмежень» по залученню молоді з обмеженими фізичними можливостями до спільних театральних постановок. 19 грудня 2014 року відбулася спільна вистава «Над часом» А.Багряної.



Переглядів: 4674
Поширень: 0