Традиційна пост-пасхальна забавка – четвертий за рахунком чемпіонат з Битви крашанками, відбувся на цей раз у мальовничому місті, в садку біля хати де народився літературний класик, який мабуть також малим бився крашанками.

Пасхальні деревця зі стрічками та писанками прикрасили садочок, пухнасті білі кролики бігали навколо них, а у музейній світлиці тихенько сиділи з писачками за свічечками та створювали нові шедеври, розписуючи яєчка. Писанка – то мистецтво, а крашанка – бойова одиниця!

Озброївшись до зубів домашніми крашанками діти та дорослі розбились на команди та окремих яйце-бійців, щоб визначити цьогорічних володарів найкрутіших у Вінниці яєць. Крашанкові бої – унікальний вид спорту, де значення не мають вік, стать, вага та зріст, головне азарт, посмішка та міцні яйця!

IV весела битва крашанками відбулась у музеї-садибі М. КоцюбинськогоIV весела битва крашанками відбулась у музеї-садибі М. Коцюбинського

Традиційні модератори вінницьких крашанкових битв – брати Олександр та Віктор Шемети, разом із директором музею Федором Панчуком дали старт веселим змаганням, на які зареєструвалось більше двадцяти команд (по 2-5 учасників) та ще 12 індивідуальних бійців. Школярі, студенти, велосипедисти та інші верстви населення збивались у команди, згуртовувались навколо бойових столиків, звідкіля раз-по-раз чути було крики розпачу від поразки та переможні волання азартних бійців. Більше двох сотень різнокольорових крашанок запеклі бійці перевели на шкаралупки!

IV весела битва крашанками відбулась у музеї-садибі М. Коцюбинського

Після кількох відбіркових турів стало відомо, що у фінал вийшли дві команди – «Амбре», що складалась з двох досить дорослих хлопчиків та «Дівчата», що складалась з двох молодих дівчат. У індивідуальному заліку до фіналу дістались 16-річний хлопець та 5-річний Любомир Кушка, якому я маю за щастя бути мамою.

IV весела битва крашанками відбулась у музеї-садибі М. Коцюбинського

А до фіналу відбулись ще змагання з найзакрученішим сюжетом – яйця крутили на швидкість. А поки всі були захоплені виром змагань, настрій публіки підтримували артисти «Зоряної Мрії». До речі, шкаралупки не викидали, їх чарівник Олександр Шемет замаринує після свят за одному йому відомому рецепту.

IV весела битва крашанками відбулась у музеї-садибі М. Коцюбинського

Нарешті фінал! І у запеклій боротьбі, завдяки чудовій крашанці, виготовленій дідусем, перемогу здобув Любчик! А в командному заліку хлопці перемогли таки дівчат.

IV весела битва крашанками відбулась у музеї-садибі М. КоцюбинськогоIV весела битва крашанками відбулась у музеї-садибі М. Коцюбинського

Але жоден фіналіст без втішного призу не лишився – пасхальних сувенірів та цукерок вистачило на всіх! Переможців визначено, а от переможених немає, адже всі хто взяв участь у крашанковому чемпіонаті отримали купу позитиву!



Переглядів: 3838
Поширень: 0