Компанія Arthouse Traffic представляє вінничанам 5 кращих короткометражних фільмів за версією найпрестижнішої кінопремії світу.

Кожен фільм, який увійшов до збірки Oscar Shorts, пройшов довгий шлях міжнародної селекції: від локального журі в кожній країні світу до схвалення 5200 кіноакадеміками, що підтверджує художню цінність фільмів-номінантів.

«Oscar Shorts» — унікальний шанс побачити їх всі разом на великому екрані і дізнатися, за що і кому в цьому році дісталася заповітна статуетка.

Сеанси у кінотеатрі «Родина» розпочинаються о 20.00. Триватиме показ фестивальних фільмів до 19 травня.

Відзавтра в "Родині" розпочинаєтться фестиваль короткометражних фільмів Oscar Shorts 2016

«Аве Марія» (Палестина, Франція, 2015, 15 хв., режисер Базиль Халіл) - Мовчазне повсякденне життя п'яти палестинських черниць, які живуть на східному узбережжі, порушується з розгромом ізраїльського сімейного поселення в шабат.

«Все буде добре» (Німеччина, Австрія, 2015, 30 хв., режисер Патрік Вольрат) - Розлучений батько забирає Леу – свою восьмирічну дочку. Все йде як зазвичай, але незабаром Леа відчуває, що щось не так. Починається фатальна подорож.

«День перший» (США, 2014, 25 хв., режисер Генрі Г'юджес) - Заснований на реальних подіях, фільм показує перший день перекладачки, яка супроводжує загін американської армії в пошуках терориста. Вона дуже швидко усвідомлює, що її робота ускладнюється гендерними і релігійними забобонами, в той час як людські життя висять на волосинці.

«Друг» (Великобританія, Косово, 2015, 21 хв., режисер Жамі Доног) - Дружба двох хлопців повинна пройти випробування битвою на виживання під час війни в Косово.

«Заїка» (Великобританія, Ірландія, 2015, 12 хв., режисер Бенджамін Клірі) - Грінвуд спілкується тільки зі старим батьком – з рештою світу всі відносини він будує тільки в мережі. Щоночі, часто годинами, він листується з Еллі. Рівно через півроку Еллі повідомляє, що спеціально приїхала в Лондон, щоб здивувати його. Вона хоче зустрітися і вперше поспілкуватися за межами інтернету.



Переглядів: 2556
Поширень: 0