Нове покоління молодих вінницьких музикантів потужно заявило про себе 11 травня у міському палаці мистецтв на фестивалі початківців «Рок Божоле Нуво». Першими на сцену вийшли музиканти з гурту гітарного віртуоза Олега Фарафонова, які представили юного вокаліста випускника муніципальної творчої майстерні «Зоряна Мрія» Олександра Мальовано.

Він виконав декілька стандартів з репертуару знаменитого австралійського гурту «ACDC».

Кавер спрямування фестивалю подовжили хлопці з гурту «Foz» (Владислав Каплуненко, Сергій Карпішен, Антон Бабій, Данило Слободянюк).

Наступні два колективи мали спільну ритм секцію (Сівачок Анатолій, Артем Петришен). Але музичні вподобання «Eternal Dawn»

(Богдан Журавель, Віктор Шторх) та«Reality Fault» (Олександр Лебідь, Олександр Шимко, Максим Кульбачний) дещо різнилися, що додало заходу нових відтінків. 

В групі з дівочим іменем «Eleonor»

(можливо як уклін бітлам за пісню «Eleanor Rigby»?) об’єднали свої таланти Роман Войтов, Юрій Колесников, Андрій Ярош, Ілля Гунько та Андрій Якименко. Розпочали з Цілого моря кохання (Whole Lotta Love) від Олов'яних дирижаблів і душі всіх рок-ветеранів були зігріті молодечим завзяттям та енергією.

Рок суто від хлопаків завершився виходом на сцену Вероніки Новицької та її партнерів Євгена Сумченко і Яна Асавуленко «Аптека No5».

Тендітна дівчина показала вправне володіла здоровенною бас-гітарою, почасти нагадуючи знамениту Сузі Кватро.

Самотні – так можна перекласти з англійської назву групи «On My Own»

(Андрій Мартинюк, Роман Войцехівський, Дмитро Деркач, Юрій Гончарук). Кокетлива назва не завадила молодим музикам підняти градус шаленості ритмів до граничних позначок. Тому музичні екзерсиси «Shape Star»

(Сергій Вдовіченко, Микола Ковтун, Валерій Головнюк, Ярослав Шлапако) спрямовані на пасторальне спостереження та відтворення стали цікавим контрастом цього вечора.

Але уже наступний колектив «Insidious Of Self-Destruction»

(Микола Мурафа, Сергій Войтюк, Кирил Щепкін, Денис Покровський) не залишили ніяких ілюзій до того, що Вінниця колись добровільно віддасть свою корону столиці важкого року в Україні.

Майбутня пані лікар Кароліна Цмур у супроводі Дениса Покровського та Володимира Дудника з гурту «Обрані»

повернули шоу до мейстриму сучасної музики в рок стилістиці.

Саме в ній як риба у воді відчуває себе група «Foxy» (Анна Маслюк, Ольга Красільнікова, Андрій Чікін, Віктор Бадяка, Дмитро Купчинський).

А гітарист та основний автор гурту Андрій Чікін уже сьогодні заслуговує на найщиріші епітети цінителів ексклюзивності та мистецького пошуку.

На завершення фестивальної програми Анастасія Остапець, Андрій Шиманський, Олександр Кульбачний і Костянтин Волков з гурту «Троє зайвих»

продемонстрували не лише професійне володіння інструментами та голосом, а і прекрасний смак у підборі своєї програми.

Експертна група фестивалю, що складалася з представників рок-клубу, байкерського та “королівського” пабів одноголосно під аплодисменти переповненої людьми та емоціями зали віддало диплом переможців гурту «Foxy». Лауреатами фестивалю стали «Троє зайвих», «Eleonor», «Insidious Of Self-Destruction», «Shape Star», таким чином продемонструвавши толерантність до всіх представлених напрямків та течій в рок-русі міста над Богом (Бугом).

Всі інші гурти отримали диплом учасників та симпатії своїх шанувальників. На жаль через проблеми з голосовими зв'язками вокаліста (він їх “зірвав” виступаючи за інший склад у цьому ж концерті) не вдалося виступити ще одному колективу «Grido», але і вони отримали диплом учасників, так як експерти чули їх виступ та репетиції під час саунд-чеків. Всі хто прийшов у цей вечір, щоб заглянути у майбутнє вінницької рок-сцени залишились одностайними в думці, що це майбутнє не лише наступить, а і в тому що воно буде талановитим та багатим на цікаві сюрпризи та творчі злети. У цьому можна буде переконатися уже на традиційному опен ейрі в центральному парку на святкуваннях Дня молоді. Більше світлин ТУТ



Переглядів: 6192
Поширень: 0