Вчора у читальній залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук Вінницької ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва у рамках проекту «Книга та мистецтво» Театру книги «Прочитання» відбулась творча зустріч з письменницею Анною Багряною та вистава за її п’єсою «Над часом» (народний театр-студія «Сьоме небо» ВНМУ ім. М.І. Пирогова).

Драматична поема Анни Багряної «Над часом» увійшла до антології молодої драматургії «У пошуку театру» (Київ, «Смолоскип», 2003).

У виставі за п’єсою Анни Багряної «Над часом» взяли участь актори народного театру-студії «Сьоме небо» Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, Театру книги «Прочитання» Вінницької ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва, молодь з обмеженими фізичними можливостями – студенти Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна» та члени Вінницької обласної громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія».

У Вінниці відбулась творча зустріч з письменницею Анною Багряною та вистава за її п’єсою «Над часом»

Постановка драматичної поеми відбулась у рамках проекту «ART-TIME без обмежень», який здійснила ГО «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» спільно з народним театром-студією «Сьоме небо» та Театром книги «Прочитання». Метою проекту «ART-TIME без обмежень» є сприяння розвитку інтегрованого театрального мистецтва через залучення людей з обмеженими фізичними можливостями до творчих майстерень і театральних постановок.

Головним продуктом проекту стала постановка у 4 містах України вистави за п’єсою Анни Багряної «Над часом». Заходи проекту відбулись на базі партнерів – Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва, ВСЕІ Університету «Україна» і навчальних закладів Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» в м. Київ, м. Хмельницький та м. Житомир, а також ГО «Гармонія». Проект реалізувався за підтримки Програми і3 «Ідея – Імпульс – Інновація» Фонду «Розвиток України».

У Вінниці відбулась творча зустріч з письменницею Анною Багряною та вистава за її п’єсою «Над часом»

Для довідки: Ганна Юріївна Багрянцева (літературний псевдонім Анна Багряна) – українська поетеса, прозаїк, драматург, перекладач. Перекладає з польської, болгарської, македонської та російської мов. Донька літератора, видавця, журналіста Юрія Багрянцева, рідна сестра письменниці, журналістки, громадської діячки Олени Багрянцевої. Дружина болгарського поета, драматурга, перекладача, барда Димитра Христова. Дитячі роки пройшли в селищі Борова Фастівського району. У 1989 році переїхала до Києва. У 2004 році закінчила з відзнакою магістратуру Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка (спеціальність – українська мова та література). З 2004 року член Національної спілки письменників України.

Працювала редактором телекомпанії «ЮАна», автором і ведучою телепрограми «Гармонія душі», старшим редактором Всесвітньої служби радіомовлення України, референтом з питань українознавства КУН, головним спеціалістом Національної спілки письменників України з роботи з молодими авторами, головним редактором часопису «Гранословіє». З 2006 до 2008 року – голова Всеукраїнської ліги українських жінок, 2006–2009 – секретар ради Національної спілки письменників України. З 2010 – член Асоціації українських письменників. Мешкає в м. Скоп’є (Республіка Македонія), член Слов’янської літературно-мистецької академії (Болгарія), член Комітету з Міжнародної літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша.

Анна Багряна – автор багатьох поетичних збірок та прозових творів. Її книги перекладені польською, російською, англійською, французькою, болгарською, латиською, азербайджанською, естонською, вірменською, македонською, сербською, хорватською, албанською, литовською та іншими мовами.

Учасник багатьох міжнародних літературних фестивалів. На початку 2015 року заявила про себе і як художник. Відкрила дві персональні виставки в Македонії – в Центрі культури ім. братів Міладінових (м. Струга) та Культурному Центрі «Фенікс» (м. Скоп’є).



Переглядів: 2649
Поширень: 0