Минулої суботи у Вінниці святкували Міжнародний День музеїв. Свято з назвою «Музей – відкритий простір» тривало кілька годин на площі Тараса Шевченка. Вінницький обласний краєзнавчий музей та Вінницький обласний художній музей об’єднались, щоб продемонструвати музейні цікавинки всім охочим.

Різноманітні виставки, майстер-класи, вікторини та розваги пропонувались вінничанам.

Фотографування у лицарських обладунках та з цікавими предметами старовини (реконструкція), тантамарески, вікторина з призами на історично-музейну тематику, виставка-продаж музейних видань, виступи творчих колективів та цілий творчий узвіз з найрізноманітнішими виробами декоративно-ужиткового мистецтва діяли впродовж дня.

Як у Вінниці Міжнародний День музеїв відзначали

Можна було переглянути фотовиставку за результатами конкурсу на кращу світлину «Я в музеї – це круто!» та інші цікаві виставки просто неба. Чаєм та кашею гостей свята пригощала музейна корчма «Кульгавий півень». Ну і звісно ж експозиції музеїв у той день були безкоштовно відкриті для відвідувачів.

Як у Вінниці Міжнародний День музеїв відзначали

Лицарські бої та середньовічні танці доповнювали атмосферу. Клуби історичної реконструкції «Аркона» та «Білий вовк» демонстрували показові бої та вчили бажаючих потримати середньовічну зброю.

Як у Вінниці Міжнародний День музеїв відзначали

Акція «Музей – відкритий простір» стала черговим етапом на шляху позиціювання музейних установ як живих та органічних форм для перебування в них сучасної людини, крок до пізнання нового і цікавого, долучення до створення об’єктів мистецтва. Жива і невимушена атмосфера свята зробила для всіх перебування в музеях бажаним, комфортним, цікавим.



Переглядів: 4299
Поширень: 0