Чотири азартні команди зустрілись на площі біля Літнього театру, аби представити себе глядачам та вирушити за пошуками пригод, які чекають на них під час випробувань та різноманітних завдань. У другому етапі змагались чотири команди: «Секретні агенти», «Антидепресанти», «Бібліосвіт» та «Desperados». Їх представники кажуть, що головне не перемога, а участь. Проте кожен сподівається, що саме їхня команда здобуде для Рожевої пантери її втрачений діамант.

Один із організаторів гри, лікар-хірург Федір Мельник, розповідає про історію створення квесту: «Батьківщиною гри є Білорусія. Після перегляду фільму «Гра» молоді люди вирішили організувати перший автомобільний квест і назвали його «Схватка». Після цього ідея розійшлася по території різних держав і на теперішній час різноманітні квести проводяться у більш як 100 містах. Сам я став учасником гри в Донецьку, років 4 назад. Мені дуже сподобалось і ми з однодумцями вирішили започаткувати квест-гру у нашому місті».

Підтримати учасників другого етапу до парку пришла команда з першого туру гри «Олігархи», яка посіла третє місце. Її капітан Руслан ділиться своїми враженнями: «Я особисто і наша команда отримали масу задоволення від гри, оскільки грали вперше. Найважчим було зорієнтуватися, де ми знаходимось і куди нас привезли, адже очі були зав’язані. Завдання, які нам давали організатори, сьогодні уже здаються легкими. Спочатку, коли перед нами поставала та чи інша задача, дещо губилися. Якщо у місті будуть проводитись іще такі ігри, то ми обов’язково також братимемо у них участь, оскільки це дійсно дуже цікаво та весело».

Представники центральної бібліотечної системи, які об’єднались у команду «Бібліосвіт», також грають вперше. «Ми такі азартні люди, що намагаємося брати участь у всіх конкурсах, – каже капітан команди Світлана. - Першу перемогу за представлення своєї команди ми вже отримали. Залишилось виграти усі завдання і перемогти».

На перемогу очікують й інші команди. «Ми з друзями дуже багато чули про квест, ось і вирішили випробувати себе і взяти участь у грі, - розповідає капітан команди «Desperados» Віталій. – Сподіваємось, що ми потрапимо до фінального туру».

Брати участь у другому етапі квест-гри мали п’ять команд. Втім, одна із них на змагання не з’явилась. За право зустрітися у фіналі команди змагатимуться ще 8 та 10 січня. Фінальний тур, як уже повідомлялось раніше, відбудеться 14 січня на закритті новорічної ялинки. Саме тоді переможці отримають подарунки від організаторів і передадуть представникам влади знайдений діамант. А поки що на учасників чекають нові пригоди на невідомих місцевостях, нові завдання та, безумовно, незабутні враження.


Переглядів: 3434
Поширень: 0