Вчора в актовій залі школи мистецтв «Вишенька» було велелюдно. Учні та викладачі театрального відділу школи підготували великий звітний концерт і запросили на нього відому поетесу, заслуженого діяча мистецтв України Ганну Танасівну Чубач. Діти хвилювались, адже разом із наставниками вони здійснили кілька театралізованих постановок на відомі вірші поетки. Але пані Ганна з перших номерів лише хвалила дітей та дорослих за численні таланти.

Почесними гостями свята стали депутат Сергій Володимирович Кудлаєнко, який допоміг Ганні Танасівні приїхати зі столиці, подруги поетки – заслужена журналістка Ганна Василівна Секрет та заслужена журналістка України, кавалер Ордена Княгині Ольги ІІ, ІІІ ст. Любов Григорівна Коваленко, а ще начальник управління культури і туризму Вінницької обласної державної адміністрації, заслужений артист України Станіслав Станіславович Городянський. Вітали гостю також заступник директора департаменту культури міської ради Ковальчук Ганна Петрівна та директорка Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» Тетяна Василівна Заїчко.

Більше 500 пісень написала поетка за своє життя, а почати вечір вирішили з її пісні «Українська весна» у виконанні хору школи. А далі малята з першого та другого класів театрального відділу виходили на сцену з театралізованими сценками. Тут ожили віршовані казочки та їх герої: бідолашний Жук, у якого не було власної хатинки, пустуни-Баранці, що їм не вистачило млинців, і брехуха біла Чапля, і малі дружні равлики, і ласий Кіт Івашко. А улюблену пісеньку про Черепаху Аху-Аху співали уже всі разом, і зал не міг стриматись, щоб не підспівувати відомі кожному слова.

Ганна Чубач завітала в гості до талановитих учнів ВДШМ «Вишенька»

Щиро тішилися поетка побаченому, сердечно дякувала та багато аплодувала. Три роки вже як Ганна Танасівна ніде не виступала за станом здоров’я. Але тепер каже, що має нові сили творити, стільки приємних хвилин їй принесли талановиті діти та ентузіазм викладачів школи «Вишенька» Павла Третьякова та Дмитра Канівського і концертмейстера Алли Степової.

«Дорогі мої артисти, ви краще зробили, ніж я написала», – сказала Ганна Танасівна посміхаючись. «Коли вірші твої оживають – справді розцвітаєш! Ви настільки цікаво та гарно все виконали, що мені хочеться ще і ще писати», – продовжила авторка.

Ганна Чубач завітала в гості до талановитих учнів ВДШМ «Вишенька»

«Коли пишу вірші, вигадую слова, я тоді сама як дитина. Ви питаєте звідки береться слово? Слово з любові лише йде! Тож плекаймо свою мову! Мов потрібно знати багато, як казав Шевченко «і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь». Та творча людина відбувається лише коли вона черпає з рідного джерела. Ви всі робите велику справу, навчаючи дітей рідному слову» – похвалила присутніх Ганна Танасівна. «Я ніколи не думала, що мені пощастить. Я просто писала, я просто жила. А тепер, отак вийшло, що вже понад 15 років мої вірші використовуються як навчальний матеріал у підручниках шкіл України. А мою «Черепаху Аху» люблять по всьому світі, і в Японії, і в Китаї... І зараз у мене нова книжка вийшла, називається «Українчики ідуть!», і я її дарую вашій школі. І обіцяю ще до вас завітати, адже ви такі молодці!», – промовила пані поетка даруючи школярам книжки, а школі вишитий бісером портрет Шевченка, який створили її родичі.

Ганна Чубач завітала в гості до талановитих учнів ВДШМ «Вишенька»

В цей день було багато посмішок та творчих дарунків. Ганні Танасівні Чубач справді сподобалось гостювати у натхненних людей з ВДМШ «Вишенька». Зовсім нещодавно розпочав свою роботу театральний відділ школи і вже спромігся на таку цікаву постановку, а значить попереду у маленьких театралів великі звершення.



Переглядів: 5129
Поширень: 0