14 червня о 18:30 на сцені Вінницького обласного академічного театру ляльок «Золотий ключик» відбудеться прем’єра вистави «ТроеТочие» за мотивами п’єси «11 дверей» Андрія Орленка (режисер-постановник Марина Ревенко) у виконанні лауреата Гран-прі молодіжного кіно-театрального фестивалю «Зірки, що зійдуть завтра» (м. Київ, 2016 р.) та багатьох міжнародних і всеукраїнських театральних фестивалів народного театру-студії «Сьоме небо» ВНМУ ім. М. І. Пирогова. Керівник та режисер – Марина Борисівна Ревенко. Почесний керівник – Ірина Чулпанівна Байгузіна.

«11 дверей» – це п’єса про метафоричний пошук істини. Про те, як з маленького банального конфлікту між головними героями П’єро та Арлекіном, а також водночас між акторами, що грають ці ролі, – кого ж любить насправді Коломбіна – протягом усієї вистави зростає величезний конфлікт: що ж таке істина в цілому?! Рушаючи на пошуки відповіді на це запитання, головні герої проходять крізь безліч умовних дверей, стикаючись на своєму шляху зі Смертю, Брехнею, Чортом та Богом. Протягом усієї вистави вони промовляють до глядача внутрішніми монологами, поступово приходячи до розуміння сенсу свого існування. Відповідь знаходиться за останніми дверима. Але якою вона буде і чи знайдуть вони остаточну відповідь на своє запитання «Що ж таке істина?», глядач побачить, прийшовши на виставу «ТроеТочие».

Про автора:

Орленко Андрій Вікторович – продюсер, тележурналіст, літератор. Член Асоціації українських письменників, Національної спілки журналістів України (1991). Випускник Вінницького педагогічного інституту (1988). Продюсер, сценарист, співавтор близько 50 телефільмів, а також роликів, сюжетів, серед яких – понад дві сотні нарисів для телепроекту «Нова енциклопедія Поділля». У літературному доробку – збірка віршів російською мовою «Времена света» (1999), книга прози «Отражения страха» (1998, спільно з І. В. Шуровим), збірка кіносценаріїв та драматичних п’єс «Кто убил комиссара Трюфо» (2001), роман «Адам Кодман, или Заговор близнецов» (2006). Лауреат міжнародного конкурсу малої прози «Біла скрижаль» (2012).

П’єсу вінницького автора, що об’єднала низку визначних творчих імен міста, поставить театр-студія «Сьоме небо»

Про історію постановки п’єси:

П’єса Андрія Орленка «11 дверей» була написана восени 1985 року під час строкової служби в армії. Надрукована у книзі «Отражения страха». Декілька уривків з п’єси були поставлені в червні 1986 року до Дня молоді на сцені, тоді ще діючого, Літнього театру, що знаходиться у ЦПКіВ. А у листопаді цього ж року, на цій же сцені, глядач мав змогу побачити виставу в цілому. У січні 1994 року вже доповненим і трохи іншим складом учасників вистава була здійснена на сцені обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського. Режисером вистави був сам автор, звичайно, за допомоги всіх учасників.

Автор та п’єса «11 дверей» цікаві тим, що в ті часи вони об’єднали біля себе всю молодь, яка мріяла про театр та бажала реалізувати себе на сцені. Сьогодні та молодь – це відомі у Вінниці, Києві, Україні та за кордоном люди: Інна Науменко, Павло Горбанський, Марк Сирота, Михайло Сапожніков, Зиновій Розенфельд, Володимир Івченко, Анатолій Потапов, Петро Берлін, Ігор Шуров, Тетяна Кравчук, Володимир Роменський, Ігор Коцуба. В реалізації творчого задуму допомагали Вадим Кучуєв, Євген Майданик, Олександр Немченко, Віктор Гарарук, Сергій Кравцов та інші. Одну з пісень відомого барда Анатолія Секретарьова виконав інший відомий вінницький митець Геннадій Білявський. Хореографію здійснював популярний на той час театр танцю «Груша». Музику до вистави писали Дмитро Поліщук та Юрій Шепета. Художнє оформлення здійснив Анатолій Пеньківський.



Переглядів: 3127
Поширень: 0