Чудове Різдвяне свято наші вінничани мали можливість спостерігати сьогодні, 13 січня, на Театральній площі міста. В цей день вперше на Вінниччині проводився обласний фестиваль народного мистецтва „Різдвяне диво”. У рамках фестивалю на площі, на імпровізованій сцені, гурти колядників-щедрівників з усіх районів представляли вітальну програму „З Різдвом Христовим!”. Щирими українськими піснями та колядками творчі колективі Вінниччини привітали жителів, а також керівників області та міста. В святкуванні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, голова обласної ради Григорій Заболотний та міський голова Володимир Гройсман.

Виконуючи різдвяні колядки та новорічні щедрівки у супроводі народних музичних інструментів різдвяною ходою творчі колективи пройшли до зали обласної філармонії „Плеяда”. На першому поверсі „Плеяди” усі присутні мали можливість спостерігати за „Вертепним дійством”, яке представляли обласні академічні театр ляльок і музично-драматичний театр ім.Садовського. А також були представлена виставка народного мистецтва з дивовижними виробами та різдвяними композиціями з власноруч виготовленими прикрасами з природних матеріалів. А гостинні українські господині частували гостей щедрою кутею та домашньою випічкою.
У рамках концертної програми були представлені виступи фольклорних співочих та обрядових гуртів з новорічно-різдвяними творами.

По завершенню свята від імені управління культури та туризму облдержадміністрації учасники фестивалю були відзначені дипломами та пам’ятними сувенірами у номінаціях „Краща Різдвяна зірка”, „Краща Різдвяна програма”, „Краща Різдвяна композиція” та „Краще представлення куті і випічки”.


Переглядів: 3926
Поширень: 0