Ще на відкритті головної ялинки міста на сцену вийшли найбільш яскраві казкові представники сімейства котячих. Це пан Коцький, Боніфацій, кіт Матроскін, Баюн, Тигра та інші. Та не лише казкові герої підтримували святковий настрій вінничан. Цьому сприяв ряд заходів, які було організовано виконкомом міської ради спільно із компанією «Київстар» у святкові новорічні та різдвяні дні.

Підсумки Новорічних та Різдвяних свят у цифрахГоловним гарантом піднесеного святкового настрою вінничан була центральна ялинка міста. Її висота вже кілька років поспіль однакова – 24 метри. Вже другий раз на святки зелену красуню одягнули у нові світлодіодні гірлянди. Загальна кількість цих електричних прикрас 115 штук. Їх доповнювали яскраві 456 сніжинок. Родзинки додавав світлодіодний шнур довжиною 1000 метрів. Також на головній ялинці міста красувалось 1851 іграшка.

Прикрашались цього разу й інші ялинки парку. Але не простим іграшками, а ексклюзивними, зробленими власними руками вінничан. Захід під назвою «Казкові іграшки в чарівному парку» проводився вперше у Вінниці і виявився досить вдалим та цікавим для городян. Мешканці міста принесли до парку 101 власноруч виготовлену іграшку і повісили їх на ялинки, які ростуть навколо Фонтанної площі.

Втім участь пересічних громадян у святкових заходах не обмежилась лише виготовленням іграшок. Вони брали участь у конкурсі «Вінниця має таланти» та квест-грі «Пошуки діаманту для Рожевої пантери». Загалом у конкурсі талантів взяли участь 62 юних дарувань. Шукали діамант протягом 5 днів 25 команд або 125 активних і азартних вінничан.

У день відкриття новорічних свят біля головної ялинки особливо потішив городян святковий феєрверк, який близько 5 хвилин запалював зимове небо різнокольоровими вогнями під музичний супровід. Професійні піротехніки запалили 29 вогняних наземних фігур, 60 комет та 180 феєрверків, які підіймались у небо на висоту 130 метрів. Також переливався іскрами вогняний водоспад довжиною 15 метрів.

Протягом новорічних та різдвяних свят у парку можна було не лише повеселитись, а й смачно попоїсти. Протягом трьох веселих ярмарків вінничани з’їли 1000 бутербродів з різними інгредієнтами. На бутерброди пішло 10 кг національного продукту – сала. Всього ж виробів з хліба та начиння було 8 видів. Вінничанам до смаку були й борщі чотирьох різновидів. Городяни подужали його 500 літрів. За кілька днів після фестивалю борщу та сала мешканці міста куштували м’ясо та бараболю. Було заготовлено 50 кг шашлику. А бараболі наварили 150 порцій. Відбувся також і фестиваль млинців, бульйону та пампушок. І знову вінницькі кухарі були «на висоті». Вони напекли 500 пампушок та близько тисячі пиріжків і млинців із різними начинням: капустою, сиром, грибами, м’ясом, горохом та цибулею. Також відвідувачів ярмарку пригощали курячим бульйоном, якого наварили 20 літрів. Так вінничани зустріли Різдво та Щедрий вечір, який на загальноміському рівні виявився дійсно щедрим на гарний настрій, щирі побажання та смачні витвори рук міських кухарів.


Переглядів: 3436
Поширень: 0