В цьому році у конкурсі юних виконавців «Кришталева нота» взяло участь пів тисячі вінничан. 7 червня у залі засідань міської ради нагородили переможців та призерів цього конкурсу. Діти отримали дипломи та грошові премії.

Загальноміський конкурс юних виконавців «Кришталева нота» проходить у Вінниці з 2008 року. Його метою є підтримка юних талантів, підвищення їхньої професійної майстерності. А також – популяризація музичних творів української та зарубіжної класики, сучасних композиторів тощо.

Цього року юні вінничани змагалися у трьох номінаціях: «Вокал», «Музично-теоретична Олімпіада» та «Піаністи». У кожній з номінацій були різні вікові категорії. У конкурсі взяли участь понад 500 дітей – учнів шкіл естетичного виховання міста та вихованців студії при училищі культури і мистецтв ім. Миколи Дмитровича Леонтовича. Фіналістами стало близько 100 учнів віком від 7 до 17 років.

Дітей, їхніх батьків та викладачів привітав заступник міського голови Сергій Тимощук. Він подякував юним вінничанам за їхню роботу та побажав їм подальших перемог. Також до присутніх звернувся в.о. директора департаменту культури Максим Філанчук. «Ті перемоги та здобутки, які ми маємо на сьогодні, є досить великим досягненням. Ми вдячні батькам та викладачам за терпіння, розуміння, за те, що ви надаєте змогу дітям навчатися і досягати успіхів, творчого натхнення», – каже Максим Філанчук.

В міській раді привітали учасників конкурсу «Кришталева нота»

У одній з вікових категорій номінації «Вокал» перше місце посіла 8-річна Юлія Білоус: «Я навчаюся у Вінницькій дитячій музичній школі №1. Вокалом займаюся вже два роки. Дуже подобаються сучасні популярні пісні. У майбутньому мрію стати співачкою». Тато дівчинки зазначив, що вона співала змалечку, тому й вирішили відвести на заняття до професійного викладача. «Бог наділив дитину гарним голосом і вона старанно працює над розвитком свого таланту», – каже викладач Вінницькій дитячій музичній школі №1 Оксана Кулик.



Переглядів: 3024
Поширень: 0