В п’ятничний дощовий вечір хол міської ради перетворився на велелюдний вернісаж – тут урочисто відкрилась виставка відомого польського художника Вацлава Онека. Відкрити виставку мали честь Директор департаменту культури Максим Філанчук та Почесний Консул України в Тарнові Бартломєй Бабуська.

Сам художник був надзвичайно задоволений теплим прийомом у Вінниці та великим інтересом вінничан до його свіжих картин. Вацлав Онак закінчив Академію Образотворчих Мистецтв у Кракові. Займається станковим малярством. Свої роботи презентував на виставках у багатьох країнах.

Його твори входять до зібрань колекціонерів Бельгії, Франції, Іспанії, Японії, Англії, Швеції, США, Бразилії, Австралії та Польщі.

У холі Вінницької міської ради відкрито виставку польського художника Вацлава Онека

У експозиції, що триває у холі міської ради, презентовано найсвіжіші картини художника, які він створи за останній рік. Кожне з полотен вражає розмаїттям фарб і сміливими мазками, демонструє багатогранністю світосприйняття митця.

У холі Вінницької міської ради відкрито виставку польського художника Вацлава Онека

«Я впевнений, що ця виставка – лише початок у співпраці між митцями наших дружніх країн», – сказав відкриваючи експозицію Директор департаменту культури Максим Філанчук. Привітав художника з відкриттям виставки заслужений діяч мистецтв Федір Панчук та подарував йому мистецькі альбоми.

У холі Вінницької міської ради відкрито виставку польського художника Вацлава Онека

Завітав на виставку і Вінницькій міський голова Сергій Анатолійович Моргунов. Він високо оцінив художню майстерність митця та мав з ним щиру розмову про співробітництво між Польщею та Україною в галузі культури і мистецтва. Вацлав Онек подякував міській владі та всім своїм вінницькім друзям, завдяки яким цей вернісаж став яскравою подією в житті міста.



Переглядів: 3523
Поширень: 0