Вінницький обласний осередок Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина» презентував унікальний краєзнавчий проект «Європейці Вінниччини», який реалізовується за фінансової підтримки з обласного бюджету.

«Проект охопить дві категорії історичних постатей: відомих європейців, які проживали на території Вінницької області та мешканців Поділля, які в результаті своєї діяльності стали відомими європейцями», – розповів голова ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина» Олексій Гаврилов.

В рамках проекту планується створення низки інформаційних матеріалів. Насамперед, це карта розміру 2*3 метри, легенда якої буде містити географічну назву на території Вінницької області прив’язану до історичної постаті.

У Вінниці презентували історико-туристичний проект «Європейці Вінниччини»

 Після завершення проекту такий бренд-волл буде передано до Вінницького обласного краєзнавчого музею. «Карти меншого формату та кольорові буклети, яких планується виготовити близько 4000 тисяч, будуть розподілені по закладах культури та освіти регіону, а також надіслані нашим закордонним партнерам проекту», – зазначив Олексій Гаврилов.

У Вінниці презентували історико-туристичний проект «Європейці Вінниччини»

«Це проект, який покликаний сформувати історичну пам'ять Вінниччини та сприяти ідентифікації її жителів», – відзначив доцент кафедри всесвітньої історії інституту історії, етнології та права Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського Олександр Неприцький. «До того ж, такий проект дасть поштовх до надходження інвестицій, розвитку бізнесу та розвитку територіальних громад у Вінницькій області»,– додав він.

Проект передбачає організацію 3-х денного туру для представників засобів масової інформації по місцях життя та діяльності «європейців Вінниччини».

У Вінниці презентували історико-туристичний проект «Європейці Вінниччини»

Для інформації:

Громадська організація «Україна-Польща-Німеччина» стала однією з 12 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Метою проекту є узагальнення, розповсюдження та популяризація історичних відомостей про відомих діячів Європи, що народилися або в той чи інший час проживали на території Поділля, шляхом створення історично-туристичної карти, проведення інтерактивних заходів та організації прес-туру по місцям, які безпосередньо пов’язані з «європейцями Вінниччини».

Вінницький обласний осередок Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина» постійно проводить активну роботу щодо підвищення рівня патріотичного виховання молоді Вінниччини, популяризації Поділля за межами України, вивчення історії, культури, мови, звичаїв та традицій європейських країн, а також підвищення рівня обізнаності представників засобів масової інформації регіону з низки актуальних проблем державного та приватного характеру – більше 10 різноманітних проектів починаючи з 2008 року.



Переглядів: 3129
Поширень: 0