2 лютого 2010 року о 16.00 у Регіональному центрі сучасного мистецтва «IНТЕР’Шик» за адресою м. Вінниця, вул. Арх. Артинова, 12-а відбудеться відкриття щорічної фотовиставки «День-2009», яка традиційно проводиться всеукраїнською газетою «День».

Відкриють фотовиставку голова Вінницької облдержадміністрації  Олександр Георгійович Домбровський, голова міської ради Володимир Борисович Гройсман, директор галереї«IНТЕР’Шик» Людмила Леонідівна Бушинська та головний редактор газети «День» Лариса Олексіївна Івшина.

Фотовиставка є кульмінацією щорічного Міжнародного фотоконкурсу, що його проводить газета «День» з 1998 року. За цей час фотоконкурс став одним із найважливіших напрямків культурно-просвітницької роботи колективу газети «День», її візитною карткою. Щорічно конкурси завершуються яскравою подією – нагородженням переможців і прем’єрою фотовиставки в Українському домі у Києві. Після першої презентації у столиці, виставка тепер щороку збирає понад 20 тисяч відвідувачів, а експозиція, складена з найкращих робіт, подорожує великими та малими містами країни. За одинадцять років її побачили Львів, Донецьк, Рівне, Луцьк, Житомир, Запоріжжя, Полтава, Луганськ, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Трускавець, Острог, Одеса, Чечельник, Харків, Чернівці, Славутич, Енергодар та багато інших міст.

Слід зазначити, що кількість та географія представлених робіт з кожним роком зростають. А з 2008 року, окрім традиційних тем фотоконкурсу – «Події», «Особистості», «Український світ» та «Життя, як воно є», – була запроваджена окрема номінація «Світ очима дітей», де представлені роботи юних учасників до 18-ти років.

На суд глядацької аудиторії Вінниччини буде представлено близько 200 найкращих робіт як професіональних фотомитців, так і аматорів-початківців з усіх куточків України. Ці світлини стали переможцями серед 2000 робіт, надісланих на традиційний фотоконкурс газети «День» протягом 2009 року.

Усі відвідувачі фотовиставки зможуть відчути себе членами журі й обрати найцікавішу світлину. За результатами глядацького голосування буде проголошено переможця від міста Вінниця та області.

Під час відкриття фотовиставки вінничани вручать школам Вінниці та області комплекти книг історико-культурологічного змісту з бібліотеки газети «День» в рамках започаткованої газетою «День» акції «Подарунок рідній школі». 

Запрошуємо вас на цю незвичайну подію українського культурного життя і справжнє свято фотомистецтва.

Фотовиставка буде відкрита для вільного відвідування з 3 по 16 лютого 2010 р.


Переглядів: 2912
Поширень: 0