Проект «Мистецькі експедиції» (авторка – Людмила Гарарук) 10 вересня у День Українського кіно завітає до Вінниці, щоб презентувати повнометражний документальний фільм «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» (2013) режисера Олега Чорного у кінотеатрі «Родина». Партнер події ОКП "ВІННИЦЯКІНО".

День українського кіно у Вінниці відсвяткують кіновечіркою

Показу передуватиме кіновечірка з запрошеними гостями: режисером Олегом Чорним, сценаристом Станіславом Цаликом). Початок о 17.30 на Європейській площі.

День українського кіно у Вінниці відсвяткують кіновечіркою

День українського кіно у Вінниці відсвяткують кіновечіркою

Кадри з фільму "Голлівуд над Дніпром"

Показ фільму «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» почнеться о 18.00 в Кінотеатрі «Родина».

У ролях: Лариса Кадочнікова, Олександр Денисенко, Михайло Іллєнко, Ніколай Бурляєв, Раїса Недашківська, Анатолій Барчук, Сергій Буковський, Микола Рашеєв, Сергій Бржестовський, Михайло Ткачук, Сергій Якутович, Любко Дереш, Олег Михайлюта "Фагот"

О 20.00 – ОКП «Вінницякіно» запрошує на Європейську площу на перегляд фільму «Очікуючи вантаж на рейді Фучжоу біля пагоди» (реж. Михайло Іллєнко), де знімався Богдан Ступка, якому 27 серпня виповнилося б 75 років.

День українського кіно у Вінниці відсвяткують кіновечіркою

Фільм «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» розповідає про село Бучак, яке починаючи з 1950-х років, завдяки Сергію Параджанову, стало своєрідним Голлівудом над Дніпром. Адже село і його околиці служили знімальним майданчиком для багатьох класичних кінострічок – «Українська рапсодія» (режисера Сергія Параджанова), «Вечір на Івана Купала» (Юрія Іллєнко), «Сон» (Володимира Денисенка), «Бумбараш» (Миколи Рашеєва і Аркадія Народицького), «Іваново дитинство» (Андрія Тарковського), «Поема про море» (Юлії Солнцевої) та інші. Історії та маловідомі епізоди зйомок у стрічці згадують Лариса Кадочникова, Михайло Іллєнко, Олександр Денисенко, Микола Бурляєв, Олег Михайлюта («Фагот»), Любко Дереш та інші. Зараз у покинутих будинках живуть нечисленні жителі Бучака, які грали в масових сценах фільмів. За задумом творців фільму історія Бучака – метафора того, що довелося пережити Україні за останні півстоліття. До Вінниці на свято кіно завітають автори фільму «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди»: режисер Олег Чорний та сценарист Станіслав Цалик.

Тож «Мистецькі експедиції», кінотеатр «Родина» та ГО «Живиця» запрошують всіх відсвяткувати разом День українського кіно переглядаючи українські фільми.

Організатори свята вдячні за підтримку партнерам: ГО «Живиця» , Вінницький обласний художній музей, ДонНУ ім.Василя Стуса, Радіо «Місто над Бугом», телеканал «Вінтера», Газета «33 канал».



Переглядів: 3173
Поширень: 0