Важко повірити, але ВІННИЦіАнському вже десять років і заради цієї поважної дати спеціальних позолочених слонів отримали не лише міський голова Вінниці Сергій Моргунов (самого першого з золотої десятки), але й автор всієї цієї зірково-слонолетючої ідеї Євген Майданик. Але, про все по порядку, від розважального концерту, до слона у небі.

Зі ста надісланих з різних країн короткометражних роликів, журі обрало для фіналу лише кілька у чотирьох номінаціях. І саме вони були продемонстровані широкому загалу на екранах. Поважне журі з усіх зіркових гостей вибрало четвірку найкращих та спец-приз. Ще п’ять слонів отримали самі зіркові персоналії (Олег Філімонов, Рустам Сагдуллаєв та Михайло Поліцеймако).

Народний артист України Віктор Андрієнко, вийшовши на сцену так сказав про ВІННИЦіАн: «А фестиваль наш став вже такий великий, що у телевізор не поміщається, лише в інтернет». І справді, інтернет-трансляція славетної події проходить вже шостий рік поспіль. Найсильніша співоча зірка країни Василь Вірастюк потішив вінничан виконанням невмирущого хіта «Вона» - підспівувала ціла площа.

Співав і Вано Янтбелідзе. Та ще й українською. Руслана Писанка виходила на сцену, Євгеній Чепурняк виконав пісню. Анатолій Борсюк відзначив, що він вже вдев’яте на фестивалі. А після того, як Євгена Майданика (з золотим слоном у руках) качали на руках всі його зіркові друзі, фінальну пісню заспівав неперевершений Віктор Байрак. Він же подарував друзям портрети, виконані під час фестивалю, а потім і виконав гімн фестивалю власного авторства, під акомпанемент ансамблю «Санрайз» під управлінням Олега Фарафонова.

Вже вдесяте ВІННИЦіАнський фестиваль роздав слонів найсмішнішим короткометражкамВже вдесяте ВІННИЦіАнський фестиваль роздав слонів найсмішнішим короткометражкам

Вже вдесяте ВІННИЦіАнський фестиваль роздав слонів найсмішнішим короткометражкам

Вже вдесяте ВІННИЦіАнський фестиваль роздав слонів найсмішнішим короткометражкам

Вже вдесяте ВІННИЦіАнський фестиваль роздав слонів найсмішнішим короткометражкам

Вже вдесяте ВІННИЦіАнський фестиваль роздав слонів найсмішнішим короткометражкам

Тепер нарешті про призерів. Спеціальний окремий почесний приз отримала музична робота Алана Бадоєва для групи «ТІК» на пісню «Робот». У номінації «Short, побери» перемогла робота австралійця Стюарта Боуена «Скручений». Перше місце серед відеокліпів посів ролик Соні Меламуд на пісню Євгенія Маргуліса «Курить». У номінації «Реклама» літаючого слона отримав американський ролик «Tabasco Hot». Перемогу у номінації «Анімація» отримала ізраїльська робота Гай Елназан «Приклеєний».

Завершився вечір традиційним веселим запуском золотавого слона. До нових зустрічей на фестивалі дуже смішного кіно та зіркових гостей!

Фото Максима Кушки



Переглядів: 5796
Поширень: 0