Під час зустрічі афганці звернулись до мера з питаннями, які їх найбільше турбують, а також запропонували свою допомогу в проведенні різноманітних свят та міських заходів.

Зокрема, аби поділитися згадками про події війни на території Республіки Афганістан, воїни-інтернаціоналісти зустрічатимуться з школярами. «Такі зустрічі допоможуть донести до молоді правдиву інформацію про події тих років», - вважає голова профспілки Анатолій Перебетюк. Крім того, спільно з управлінням освіти міської ради проводитимуться тематичні шкільні конкурси. Також ветерани Афгану братимуть участь у роботі вінницьких пришкільних таборів під час літніх канікул.

Активісти міської профспілки учасників бойових дій в Афганістані ініціювали проведення у Вінниці Фестивалю афганської пісні за участю воїнів-інтернаціоналістів з різних куточків України. Володимир Гройсман у свою чергу запропонував, аби цей фестиваль був приурочений Дню міста і внесений до переліку святкових заходів.

«Минуло понад 20 років з часу виведення радянський військ з території Республіки Афганістан, але є питання, які і досі не вирішені, - зазначив міський голова. - Це і питання квартирного обліку, і медичного забезпечення, і надання статусу пораненого. Але я впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо їх вирішити».

За підсумками зустрічі було прийнято рішення у такому ж складі зібратись за місяць, аби проаналізувати спільно проведену роботу по тих питаннях, які сьогодні обговорювались.


Переглядів: 2881
Поширень: 0