Він буде ювілейним, оскільки восени 2017-го філармонія відзначатиме своє вісімдесятиріччя.

Про плани на новий сезон розказав генеральний директор Вінницької обласної філармонії Анатолій Левицький.

«Це буде сезон сміливої суміші класики, національного мистецтва та jаzzових проектів. На мешканців міста і області очікує ціла низка грандіозних проектів і з нагоди ювілею філармонії, і 85-річчя заснування Вінницької області».

Вінницька обласна філармонія відкрила ювілейний концертний сезон

Серед цих проектів - запрошено до Вінниці професора саксофона Королівської Консерваторії Брюсселя, члена правління асоціації Адольфа Сакса — саксофоніста і композитора Алана Крепена та директора об'єднання музичних шкіл польського м.Кельце Артура Яроня.

Традиційний цикл концертів “Слухай, співай, грай українське” не вперше відбувається на філармонійній сцені. Це – заклик митців до підтримки та пропаганди національного мистецького продукту.

Вінницька обласна філармонія відкрила ювілейний концертний сезон

У 2017-му його програму наповнять чотири знаних в Україні і світі колективи.

Уже першого жовтня - у Міжнародний День Музики - філармонія прийматиме Заслужений академічний Буковинський ансамбль пісні і танцю з Чернівців. Далі чекаємо на виступ Академічного ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля” з Хмельницького, Волинського академічного українського народного хору з Луцька. І, звичайно, не обійдеться без зустрічі глядача з Академічним ансамблем пісні і танцю “Поділля” Вінницької філармонії.

Протягом 2016-2017 років поціновувачі фортепіанної музики матимуть нагоду насолодитись здобутками української виконавської школи, відвідавши проект «Steinway & K°».

До 20-річчя Vinnytsia Jazz Fest, який народився у стінах філармонії, започатковано проект “Jazz у моєму місті”. Серед виконавців, як аксакали, - жанру Олександр Рукомойніков (саксофон), Інеса Іваницька (вокал), В'ячеслав Полянський (фортепіано), - так і новачки - джазпанк-квінтет «The Hypnotunez».

На вінничан чекають й інші приємні зустрічі з музикою, вокалом та хореографією у філармонічній залі.



Переглядів: 2745
Поширень: 0