Днями у Вінницькому літературно-меморіальному музеї М. Коцюбинського пройшов захід «Михайло Коцюбинський – європеєць в українській культурі» з нагоди відзначення 152-ї річниці від дня народження письменника. У його рамках відкрилась виставка подільської вишивальниці Любові Шаламай «Видатні особистості «України».

Розпочалось свято з виступів учнів дитячої школи мистецтв «Вишенька», які прочитали вірш-посвяту Сонцелюбу, а Давид Голубенко подарував глядачам пісню на слова і музику Лесі Соборовської «Наша Україна». Під час урочистостей відбулась церемонія вручення Всеукраїнської літературної премії ім. М.М.Коцюбинського 2016 року, лауреатом якої стала Куцевол Ольга Миколаївна, викладач ВДПУ ім. М.М.Коцюбинського за науковий посібник «Вивчення життя і творчості Михайла Коцюбинського через рецепцію літературних і літературно-документальних джерел».

У Вінниці відбулось літературно-мистецьке свято до дня народження Михайла Коцюбинського

Звучали прекрасні музичні вітання від студентів училища культури і мистецтв ім.М.Д.Леонтовича Володимира Дубка і Максима Яцька, етно-фольк гурту «Мокоша», сестер Ірини та Катерини Грицюк, вихованців школи мистецтв та школи мистецтв «Вишенька».

У Вінниці відбулось літературно-мистецьке свято до дня народження Михайла Коцюбинського

Завершилось свято виступом директора музею, заслуженого діяча мистецтв України Федора Панчука, який подякував всім присутнім за гарне свято та запросив усіх до виставкової зали на відкриття виставки подільської вишивальниці Любові Шаламай «Видатні особистості «України».

У Вінниці відбулось літературно-мистецьке свято до дня народження Михайла Коцюбинського

Глядацька зала музею Коцюбинського була переповнена поціновувачами творчості Любові Павлівни.

«Вишивання – робота дуже копітка, вимагає надзвичайної уважності та терпіння. Якщо помилитись хоча б на один хрестик – схема малюнка збивається, потрібно все переробляти спочатку. На портреті державного діяча М.Грушевського - 58 відтінків сірого кольору, а на кольоровому портреті Василя Стуса – до 70-и», - зазначає майстриня. Кожну картину Любов Павлівна вишиває приблизно 3 місяці, залежно від складності.



Переглядів: 2970
Поширень: 0