Альтман-Сквер – це проект культурного простору та відновлення закинутого скверу на вулиці Архітектора Артинова, що між будівлями № 38 та 40. Проект спрямований на облаштування локації, яка забезпечить умови для створення відкритого культурного простору для вінничан і стане майданчиком для втілення громадських культурних проектів. Вчора першою міркувальною частиною розпочали урбан-майстерню з відродження цієї місцини. Сьогодні о 15.30 практичне продовження.

З комфортом розмістившись на в’язанках сіна, активні вінничани слухали он-лайн лекторій з урбаністики та пояснювали жителям прилеглої території мету свого зібрання. По скапу ділились досвідом такі експерти як Владислава Осьмак, керівник Центру урбаністичних студій НаУКМА та Леонід Марущак, куратор мистецького напрямку Українського кризового медіа-центру. Останній розповів про саму ідею Альтман-Скверу, яка виникла у нього кілька років тому та про підземну річку, що протікає в цій місцині.

Урбан-майстерня у Вінниці: скайп-лекції під каву

Говорили і про способи донесення до місцевих жителів планів з відродження території, їх залучення до цього процесу. Як мистецьке надбання Вінниці може змінити сквер розповів Олександр Вешелені, думкою на тему «Для чого сквер місту?» поділилась Олена Данілова, виконавчий директор БФ «Подільська громада».

Урбан-майстерня у Вінниці: скайп-лекції під каву

Сьогодні, у другій практичній половині заходу, вінницькі активісти-урбаністи розмірковуватимуть про своє бачення Альтман-Скверу.

 

Урбан-майстерня у Вінниці: скайп-лекції під каву Експерти практично допоможуть у розробці перших кроків по відновленню території. Початок о 15.30. З огляду на прохолодну погоду зустріч перенесено до приміщення, у відділ правової політики, бібліотеки ім. Тімірязєва (Соборна, 70, 3-ий поверх).



Переглядів: 3334
Поширень: 0