Танцювальний колектив народного танцю «Квіти Поділля» (керівники Олена та Сергій Солодських) ЗК МПМ  має гарну традицію під час літніх канікул відвідувати різні Міжнародні фольклорні фестивалі.

Цьогорічне літо не стало виключенням, в серпні  колектив представляв Україну на  Міжнародному фестивалі народної творчості «Собор Діви Марії» в Сербії, а вже 17 вересня на них чекали  в місті Істібанья (Македонія) на Міжнародному фольклорному фестивалі «IstibanjskoZdravozivo-2016» на особисте запрошення мера цього міста. Цікавий факт, що в Македонії є невеличке містечко, назва якого на кшталт нашого,  теж ВІННИЦЯ.

Вихованців танцювального колективу «Квіти Поділля»  гостинно прийняли в свої сім‘ї  мешканці  містечка Вінниця з Македонії.

Діти швидко знайшли спільну мову  та потоваришували із своїми однолітками.

За словами керівника Олени Солодських, на фестивалі панувала атмосфера дружби, теплих відносин між його учасниками. Цьогорічний фестиваль «IstibanjskoZdravozivo-2016» зібрав понад двадцяти танцювальних та фольклорних колективів з різних куточків світу (Румунія, Латвія, Турція, Чорногорія, Монголія, Італія, Болгарія, Німеччина, Польща, Україна тощо).

Вінницький колектив "Квіти Поділля" виступив на Міжнародному фольклорному фестивалі в Македонії

Учасники та гості фестивалю  мали змогу познайомитись не тільки з хореографічним та вокальним мистецтвом тієї чи іншої країни, але й на національному вечорі дружби презентували традиційні національні страви, народні ігри та пісні.

Керівники Олена та Сергій Солодських,  обрали форму презентації  свого  колективу з України - «Подільські вечорниці». Господар та господиня  всіх  гостей  частували «картоплею запеченою із салом», солоними огірками та помідорами, і багатьма різними смаколиками. Співали разом українські пісні та танцювали запальні танці!

 Зразковий танцювальний колектив народного танцю «Квіти Поділля»  в рамках проведення фестивалю взяв участь в п‘яти концертах, параді –відкриття та гала –концерті Міжнародного фестивалю.

Кожен  його виступ супроводжувався  гостями та учасниками фестивалю гучними оплесками.

Вінницький колектив "Квіти Поділля" виступив на Міжнародному фольклорному фестивалі в Македонії

Танцювальний колектив «Квіти Поділля» нагороджений  пам‘ятним Дипломом Міжнародного фольклорного фестивалю «IstibanjskoZdravozivo-2016» та листом-подякою від організаторів фестивалю за високу професійну виконавську майстерність та популяризацію українського народного мистецтва  на Міжнародному рівні.

Крім насиченої фестивальної програми, організатори для учасників підготували багато цікавих екскурсій. Однією з найцікавіших виявилась до м. Скопі (столиця Македонії) , яка включала - відвідування Національного музею та Національного театру Македонії.

Багато приємних вражень, фотознімків, сувенірів та подарунків від нових друзів з Македонії залишиться  на згадку у вихованців танцювального колективу «Квіти Поділля» та його керівників. Танцювальні колективи з Македонії  із  задоволенням відвідали б наше місто та Україну. Сподіваємось, що їхні мрії здійсняться!



Переглядів: 4972
Поширень: 0