За кілька годин до відкриття ювілейного та зіркового Vinnytsia JazzFest у вінницькій філармонії відбувся фінал Всеукраїнського джазового конкурсу молодих виконавців.

Конкурс відбувається в шосте. Організатори конкурсу Департамент культури Вінницької міської ради, Вінницька обласна філармонія та Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля.

Статусність конкурсу підкреслював склад журі: головували зірки світового джазу  Аркадій Шилклопер – перша джазова валторна світу та гість з Нью-Йорку Джон Сасс - перша джазова туба світу.В складі журі конкурсу з вінницького представництва брали участь кандидат мистецтвознавства Тетяна Бурдейна – Публіка, відомий співак та композитор Геннадій Белявський та доцент Педагогічного університету Олена Верещагина.

У Вінниці визначили переможців Всеукраїнського джазового конкурсу молодих виконавців

Робота для журі була важкою, тому що вони повинні були визначити не лише переможців а й розподілити грошові винагороди від Вінницького міського голови Сергія Моргунова та Вінницької міської ради

Кожен конкурсант –  а до Вінниці цього дня вони з’їхалися майже з усієї країни, – мав можливість виконати три композиції. Дві – джазові класичні стандарти, третя обов’язково українська.  Забігаючи наперед зазначимо, що саме подібний український етно-джаз найбільше у підсумку вразив журі.

У Вінниці визначили переможців Всеукраїнського джазового конкурсу молодих виконавців

Переможцями конкурсу стали:

  • Лілія Книжник, соло вокал, перша категорія. (місто  Вінниця)
  • Ксенія Царенко, соло вокал, друга категорія. (місто Вінниця)
  • Акім Груй, інструментальна музика, перша категорія. (місто Київ)
  • Shake Band, колектив, перша категорія. (місто Київ)
  • Гран-прі конкурсу:JazzWaveCollective– колектив, друга категорія. (Бориспіль, Київська область)

У Вінниці визначили переможців Всеукраїнського джазового конкурсу молодих виконавців

Без затягнутих промов журі відзначило, що задоволені рівнем виконавців і закликали усіх не сприймати результати всерйоз. “За своє життя я брав участь у багатьох різноманітних конкурсах, і переважно програвав. Однак це не завадило мені стати тим, ким я є сьогодні. Тому просто грайте, грайте для себе, грайте себе, грайте заради джазу”, – сказав перед нагородженням лауреатів голова журі Аркадій Шилклопер.

Всі без виключення учасники конкурсу отримали в якості подарунку комплекти запрошень на концерти Міжнародного фестивалю і відразу після нагородження учасники почали похапцем збиратися та покидати філармонію, адже вже за 15 хвилин у центрі міста мав розпочатися ювілейний Vinnytsia Jazz Fest.



Переглядів: 2667
Поширень: 0