З нагоди відзначення Дня художника, на Європейській площі пройшла мистецька акція «Європейський вернісаж». Тут була представлена виставка образотворчого мистецтва від митців різних жанрів, а також відбулись майстер-класи, колективне малювання та нагородження кращих художників Вінниччини.

Проект втілюється уже вдруге. Його організаторами є Вінницька міська рада, Вінницька обласна громадська організація «Лабораторія актуальної творчості» у співпраці з Вінницькою обласною організацією Національної спілки художників України та іншими митцями нашого міста.

У Вінниці відбувся «Європейський вернісаж»

У рамках мистецької акції було продано картину вінницького дизайнера Світлани Теренчук. Дана композиція була створена під час проекту, що проходив цього року на День міста – «Малюємо разом». Отримані з продажу кошти підуть на благодійність: допоможуть боротись з хворобою маленькій вінничанці Насті Коломієць.

У Вінниці відбувся «Європейський вернісаж»

Майстер-класи в межах вернісажу пройшли на двох локаціях. У галереї Спілки художників голова спілки Каспрук Віталій Кононович показував, як починати малювати портрет олійними фарбами на полотні.

У Вінниці відбувся «Європейський вернісаж»

У Вінниці відбувся «Європейський вернісаж»

Та на площі Європейській, де голова ГО Олександр Никитюк «Лабораторії актуальної творчості» та її учасники Володимир Ходаков й Олександр Марченко ділились секретами своєї майстерності та створювали акриловими фарбами на трьох полотнах спільно з усіма бажаючими триптих «Місто».



Переглядів: 3473
Поширень: 0