12 жовтня в приміщенні Будинку Офіцерів, починаючи з 9.00 відбуватимуться прослуховування та відбір лауреатів на Всеукраїнський фестиваль. Кращі з кращих отримають нагоду на сцені Національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької у Львові, де 1 грудня відбудеться святковий гала-концерт лауреатів XVІІ Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги».

Чотирнадцятий Вінницький обласний дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» проводиться за участю дітей, учнівської та студентської молоді Вінницької області. Фестиваль ставить за мету широко пропагувати серед дітей та юнацтва кращі зразки мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях Національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті через пісенну спадщину Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, а також через сучасну українську молодіжну патріотичну пісню, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому та Євромайданах і Революції Гідності.

Головним завданням Фестивалю є популяризувати в молодіжному середовищі українську патріотичну пісню та поезію; об’єднати зусилля державних установ, політичних та громадських організацій у справі патріотичного виховання молоді; виявити і довести до широкого загалу громадськості справжній стан у сучасній пісенній і поетичній творчості, сформувати громадську думку стосовно необхідності всебічного сприяння роз-витку українського пісенного мистецтва, авторської поезії; виявити проблеми у популяризації української патріотичної пісні та випрацювати пропозиції щодо їх розв’язання; виявити та відзначити найкращі творчі колективи.

Колективи, що беруть участь у Фестивалі, поділяються на три конкурсні групи. До першої і другої груп включаються колективи загальноосвітніх, музичних і мистецьких шкіл та позашкільних закладів. Вік учасників першої групи 10 - 13 років, другої 14-16 років. До третьої групи включаються колективи вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації, молодіжних громадських організацій та приватні особи. До цієї ж групи входять колективи змішаного вікового складу. Вік учасників третьої групи 17-25 років. Професійні мистецькі колективи залучаються до участі в Фестивалю як гості. Основні номінації Фестивалю: солісти-вокалісти; вокальні, вокально-інструментальні та вокально-хорові ансамблі; оркестри та інструментальні ансамблі.

В рамках Фестивалю проходять конкурси: на кращу живописну, графічну, декоративно-тематичну композицію; конкурс на кращу героїко-патріотичну хореографічну композицію; конкурс авторської пісні; художнє читання. Всі учасники нагороджуються дипломами учасника. Переможці Фестивалю у своїх номінаціях отримують звання лауреатів, нагороджуються відповідними дипломами та подарунками. Серед лауреатів Фестивалю журі визначає учасників на Всеукраїнський Фестиваль.



Переглядів: 2551
Поширень: 0