9 листопада о 14:30 у читальній залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва (III поверх, вул. Соборна, 73) відбудеться літературно-мистецький вечір «Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ, а всі світи…», присвячений Дню української писемності та мови.

Мова – живий організм, який розвивається за своїми законами. Це – нетлінний скарб століть, що передається від покоління до покоління і об’єднує минуле й прийдешнє. Це – спадкоємність не лише в межах роду, а й народу. Пізнання світу через національне слово надзвичайно важливе. Рідну мову слід оберігати, як своє майбутнє, пам’ятаючи про першозначення її як безсмертя українського духу, її рятівну, очищаючу, цілющу, відроджуючу силу. Античні мудреці казали: «Говори – і я тебе побачу». Якими побачить українців світ – залежить від самих українців. Тож нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом!

Традиційно День української писемності та мови відзначається і в обласній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва. До цьогорічного свята фахівці книгозбірні підготували віртуальний анотований рекомендаційний бібліографічний список на допомогу самостійному вивченню української мови «Буду я навчатись мови золотої» (відділ наукової інформації та бібліографії), а також книжкові виставки та перегляди літератури: «Розлуння українського слова в світі» – відділ документів із гуманітарних, технічних та природничих наук; «О рідне слово, хто без тебе я…?» – відділ попереднього замовлення, МБА та видачі літератури. Перегляд газетних публікацій «Українська мова – оберіг держави» – сектор газетної періодики.

У програмі свята: привітання від місцевих та обласних очільників, виступи письменників, поетів, філологів, мистецтвознавців. А також декламація поезій у виконанні студентської молоді ДонНУ, ВНМУ ім. М. І. Пирогова, ВНТУ; українські пісні у виконанні студентів Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Д. Леонтовича та поетична композиція за творами українських письменників у виконанні учасників театру-студії «Птаха» Центру концертних та фестивальних програм.



Переглядів: 3013
Поширень: 0