Нещодавно ми розповідали про нові вінницькі музичні гурти, які вже досягнули певних успіхів на творчій ниві. Все ж, хотілося б дізнатися детальніше про тих, хто невтомно намагається здивувати своїм талантом не лише місцеву публіку, а й всеукраїнських слухачів. Ми поспілкувалися з дуетом «ProЖито», який вдало виступив на відборі сьомого сезону шоу «Х-фактор».

Вінничанки Оксана Сагалата та Яна Шлябанська менше року тому вирішили зробити експеримент та спробували створити спільну пісню. Відтак, вийшло в них це непогано, тому дівчата не вагаючись започаткували гурт. Назва «ProЖито» також виникла випадково, коли потрібно було представити дует під час одного з виступів. На «Х-факторі» вони поділилися, що таку назву обрали, оскільки всі пісні виникають після якихось емоційних життєвих перипетій.

Всі слова та музику пише Яна, а Оксана намагається додати їм особливого звучання голосом. За кулісами «Х-фактору» дівчата зізналися, що постійно говорять про музику і нові пісні. Власне про враження після відбору на телешоу ми дізнавались у музиканток.

Як ви готувалися до виступу на «Х-факторі»?

- Ми готувалися досить інтенсивно. Було багато ідей і саме головне – це натхнення. Дуже хотілося спробувати свої сили в серйозному проекті, – ділиться піаністка Яна Шлябанська.

Яна Шлябанська

-  Чи сподівались ви, що тренери оберуть все-таки авторську пісню?

- Чесно кажучи, в душі мені дуже хотілося, щоб обрали саме авторську пісню. Ми вірили, що так і буде! – розповідає Оксана Сагалата. -  Насправді, ти проживаєш музику, яку виконуєш. Пісня «Мости», яку ми представили - одна з перших і дуже емоційно сильна.

Оксана Сагалата

Як там за кулісами? Чи не було якихось інтриг/переживань?

- За кулісами цілий світ. Те, що ми бачимо на екрані - це лише вершина айсбергу. А під ним - мільйон дублів зйомок, величезна команда і робота. На інтриги не було часу, а от хвилювалися ми добряче.

Як довго очікували виходу?

- Трапилося так, що ми були перші в наш день кастингу, кому сказали чотири «так», а до нас відбір йшов півдня. Спочатку чекали довго-довго, зйомка, інтерв'ю, а потім раптом одразу на сцену. От ми такі природні, ненафарбовані і вийшли. Але я рада, як би там не було, ми були справжніми, як і наша музика. – емоційно поділилась враженнями Яна.

«Ми були справжніми, як і наша музика», - гурт «ProЖито» розповів про закулісся «Х-фактору»

-  Чи познайомилися ви з кимось з конкурентів-конкурсантів?

- Були різні знайомства. Особливо подружилися з Дашею Соколовською. Ми з нею ще разом шукали вхід до «СТБ», а потім разом пройшли до тренувального табору.

- Хто з тренерів вам найбільше імпонує?

- Неможливо однозначно сказати, хто з тренерів найбільше імпонує. Згадуємо лише, що назва нашого дуету звучала з їхніх уст як «бальзам на душу». У кожного з них, мабуть, є чого повчитися. – зауважила солістка гурту.

«Ми були справжніми, як і наша музика», - гурт «ProЖито» розповів про закулісся «Х-фактору»

-  Як реагують люди після вашого успішного виступу? Чи пропонують вам зараз більше виступів?

- Ми отримали величезну кількість листів в соціальних мережах. Чудових, теплих, творчих. І навіть знайшли нових друзів-однодумців! Так, пропонують виступати у інших містах. Щойно ми приїхали з Івано-Франківська. Люди приймали нас там надзвичайно тепло.

- Які найближчі плани в гурту «ProЖито»?

- Х-фактор приніс нам і нові творчі комунікації, тому робота над дебютним альбомом інтенсивно просувається. Саме його випуск і є в найближчих планах. – з усмішкою повідомили дівчата.

 Бажаємо вінничанкам творчих успіхів та підкорення світових музичних вершин!



Переглядів: 3389
Поширень: 0