21 листопада в культурному центрі «Галерея ХХІ» відбувся старт проекту «Культурно-мистецька резиденція». Проект розпочато першою, художньо-освітньою частиною, а саме презентаціями власної творчості та майстер-класами від художників з різних міст України, які поділились секретами своєї майстерності з колегами та молодими художниками, відвідувачами заходів проекту.

Першим 21 листопада виступив митець зі Львову викладач Стрийського художнього училища, живописець Ігор Мельник. Художник розповів про концепцію своєї творчості, ініціював цікаву мистецьку дискусію та провів майстер-клас, результатом якого стала серія творчих малюнків олійною пастеллю на картоні та картина намальована тим же матеріалом на полотні під назвою «Вінниця в моїй сорочці».

У Вінниці розпочалась «Культурно-мистецька резиденція»

Наступного дня 22 листопада відбулось продовження художньо-освітньої частини проекту серією творчих майстерень від відомої майстрині з міста Харків Вікторії Телєтьєн з унікальною технікою малюнку рідкою акварельною фарбою на спеціальному папері, художника живописця зі Львову Сергія Декалюка з персональною авторською технікою виконання творчих завдань, Олександра Снігура та Ігоря Бережного з Запоріжжя, що презентували досвід проведення мистецьких живописних пленерів та поділились практичними методиками створення зображення на полотні олійними фарбами.

У Вінниці розпочалась «Культурно-мистецька резиденція»

Проект триває й на далі. Олександр Антонюк з міста Хмельницький 23 листопада презентує персональний експозиційний проект «Центр тяжіння». Олександр Антонюк - член Національної спілки художників України. Творча манера художника дуже своєрідна, він має «своє обличчя», відмінне від інших, свою манеру і свій погляд. У полотнах Олександра явно простежується вплив іконопису і так званого наїву. Теми творчості Олександра Антонюка різноманітні, це - біблійні, історичні і казково-фантастичні сюжети. Відкриття експозиції супроводжується майстер-класом від автора.

У Вінниці розпочалась «Культурно-мистецька резиденція»

По закінченню першої художньо-освітньої частини проекту 24 листопада в «Галереї ХХІ» розпочне роботу Культурно-мистецький Форум, як друга частина загального проекту «Культурно-мистецька резиденція».

У Вінниці розпочалась «Культурно-мистецька резиденція»



Переглядів: 3112
Поширень: 0