Трейлер-фестиваль «Вінницькі канікули» Вінниця уже кілька років впевнено займає на мапі внутрішнього туризму України одну з поважних позицій. Але на жаль із-за багатьох об'єктивних та суб'єктивних чинників ця позиція має уікендний характер. В Вінницю приїжджають всього на один день, або на кілька годин по дорозі в і з Умані. Зрозуміло, що від такого потоку зиску для економіки міста дуже мало і прийшов час шукати і інші шляхи монетизації туристичних принад міста над Бугом.

Чи не першою такою спробою став пілотний трейлер-фестиваль «Вінницькі канікули», який зорганізований міським департаментом культури та громадськими організаціями. Ціль яку переслідую ініціатори: показати, що наше місто достойне того, щоб до нього приїхати на хоча б на кілька днів. Наразі пропонується Вінниці приміряти на себе та зайняти нішу на теренах канікулярного туризму. Величезний досвід та розмаїта культурна програма у нашому місті є унікальним досягненням, що уже сьогодні надихає багатьох жителів сусідніх міст та містечок заїхати та відчути справжній дух новорічних та різдвяних свят. Чому б не запросити до себе шкільні екскурсії з українських мегаполісів та і не тільки?

Така спеціалізація дасть багато переваг ще і тому, що підготовлює місто до більш високого та прибуткового «дорослого» туризму. Діти підростають і стаючи дорослими зазвичай повертаються зі своїми дітьми туди, де їм було гарно у дитинстві.

Організатори проекту цього року запросили дитячі творчі колективи з Запоріжжя, Київщини та Сумщини і підготували їм програму перебування тна чотири дні, в якій вони будуть не просто пасивними споживачами, а і активними учасниками. До того ж перед ними поставлене завдання фільмування свого перебування на фестивалі і повернувшись додому вони мають зробити відеотрейлер про свої пригоди.

10 січня, день заїзду.

Уже перший заїзний день фестивалю подарував багато цікавих вражень і несподіванок для організаторів. Першою фото точкою для світлин юні гості Вінниці вибрали… прісно відомий паркан навколо парку. Це ще раз доводить, що суперечки навколо доцільності зведення цього нововведення часто-густо мають спекулятивне підґрунтя і аргументи типу «краще б ці гроші пенсіонерам віддали» є суто диванним популізмом. Потрібно жити не лише минулим, а і дивитись, що попереду. І тут «ретрогради» при владі дають багато шарів фори вінницьким професійним опозиціонерам.

Трейлер-фестиваль «Вінницькі канікули»

Далі екскурсія по маршруту «Вінниця муральна». Мало хто знає, що за два роки прикрашання будівель великими художніми панно, виконаними українськими та зарубіжними художниками зробили наше місто одним із лідерів цього мистецького урбаністичного руху. Наприклад, в тому ж вдвічі більшому ніж Вінниця Запоріжжі подібних настінних розписів всього… чотири. Не набагато їх більше в Києві і Одесі.

 photo DSC_0062_zpsqtgrhfqd.jpg

Помилувались муралами і зайшли погрітися у міську раду. А тут виставка дідухів, зібраних з всіх районів Вінничини! За одно дорослі керівники делегацій з інтересом, а іноді і з добрими заздрощами спостерігали як працює перший в Україні «прозорий офіс».

 photo DSC_0101_zpsam0h41ji.jpg

Наступна екскурсія чекала наших гостей у у Вінницькому обласному художньому музеї. З ініціативи Людмили Гарарук, тут відкрилася виставка «Акварельні мандрівки” київськикої родини художників Олександра Возіянова, Олексія Возіянова та Оксани Возіянової. Скориставшись нагодою та ласкою директора музею Іллі Безбаха та відвідали і основну експозицію унікального не лише для нашого міста мистецького закладу.

Трейлер-фестиваль «Вінницькі канікули»

Біля новорічної резиденції на екскурсантів чекав танцювальний флешмоб Вечірня зарядка та зустріч з Дідом Морозом та Снігуркою.

Трейлер-фестиваль «Вінницькі канікули»

Завершився перший день проекту “Вінницькі канікули” біля символу Вінниці — водонапірної башти. Тут під масонським хрестом на її стіні на новорічно-різдвяному ярмарку дітей з Запоріжжя, Боярки та Ямполя, Сумської області чекала гаряча спеціально приготовлена єрусалимська юшка (уха на основі курячого бульйону) та кавовий майстер з його парадоксальними рецептами популярного напою.



Переглядів: 4151
Поширень: 0