19 січня вінничани відзначатимуть Водохреще. О 12.00 свято розпочнеться на Вишенському озері у парку «Дружби народів» та на озері в районі олійножирового комбінату (вул. Андрія Іванова). Вінничани та гості міста зможуть зануритись у хрещенську воду. А також – взяти участь у спортивних конкурсах, послухати народну музику.

У Вінниці, вже традиційно, відбуваються святкові заходи у день Водохреща. О 12 годині на Вишенському озері пройде свято. Тут для всіх присутніх виступатимуть учні театрального відділення дитячої школи мистецтв «Вишенька», фольклорний ансамбль Сосонського СБК Вінницького району. А також – гурт «Водограй»​. Всі бажаючі зможуть взяти участь у спортивних конкурсах, вправах на швидкість, перетягуванні канату та багато іншого.

Відзначаючи Водохреще, вінничанам потрібно пам’ятати про правила поведінки під час перебування на льоду водойм та під час купання (занурення). Ні в якому разі не потрібно виходити на лід у нетверезому стані. Як зазначає начальник водолазно-рятувальної служби КП «Комбінат комунальних підприємств» Петро Аксєнєнко​, купатися в ополонках можна лише під наглядом представників служби порятунку та лікарів.

На Водохреща на Вишенському озері для вінничан влаштовують свято із піснями, спортивними розвагами та конкурсами

Важливо перед купанням потрібно розігріти тіло, зробивши розминку або пробіжку. До ополонки потрібно підходити в зручному, неслизькому взутті, яке легко знімається, аби запобігти втраті чутливості ніг. Занурюватися найкраще по шию, не замочивши голову, аби уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку. Крім того, занурення з головою збільшує втрату температури та може призвести до шоку від холоду. Не можна пірнати в ополонку вперед головою.



Переглядів: 4629
Поширень: 0