24 січня у приміщенні вінницької міської бібліотеки-філії №11 Pavlovka ArtGallery за сприяння «Вінницького Народного клубу фотомистецтва «Обрій» представляє експозицію міжнародної Пінхольної виставки.

Пінхол-фотографія – це зйомка фотокамерою спрощеної конструкції. Власне, пінхол-камера – це може бути звичайна світлонепроникна коробка з невеличким отвором, який і слугує об'єктивом. Фотографії, зроблені пінхолом відрізняються великою глибиною різкості та особливим малюнком, властивим саме такій зйомці. Світлочутливим матеріалом може бути фотоплівка або ж фотопапір. В теперішній час, поряд з масовим, доступним для кожного нескінченним рядом автоматичних цифрових фотокамер, зйомка таким нехитрим безлінзовим апаратом здобуває чималої популярності. Цьому сприяють широкі творчі можливості і простота конструкції камери.

У Вінниці відкриють виставку пінхол-фотографій

Існує навіть своєрідний рух любителів пінхола. Незвичність, своєрідна випуклість геометричного малюнку робить пінхол-фотографію особливо художньо виразною, а неможливсіть заздалегідь точного наведення пінхол-камери на об'єкт залишає для фотографа інтригу, розгадка якої завжди стає приємним сюрпризом. Об'єктами для зйомки стають звичні вуличні сюжети, предмети домашнього вжитку або ж сам фотограф… Наявність певних обмежень – зйомка триває хвилину, дві, десять – анітрохи не звужує можливості для фотографа. Сюжетний ряд нескінчений, як нескінченна і творча уява художника.



Переглядів: 2534
Поширень: 0