Книгарня «Є» та видавництво «Смолоскип» запрошують на презентацію книжки Володимира Тиліщака «1930. У.С.Р.Р. Повстання», яка відбудеться 15 лютого за участю автора. Початок о 18.00. Модератор – Олександр Федоришен.

1930 року, напередодні Голодомору, Україною прокотилася масштабна хвиля селянських мирних протестних виступів та збройних повстань проти сталінської політики розкуркулення і насильницької колективізації. Книга «1930. У.С.Р.Р. Повстання» ознайомлює з перебігом та особливостями певних повстань і заворушень у різних регіонах України та вперше відкриває сучасним читачам імена їхніх учасників.

Видання являє собою збірку науково-популярних нарисів про антивладні повстання, виступи, «волинки» 1930-го року в різних регіонах тодішньої УСРР від Поділля до Херсонщини, Луганщини та Чернігівщини. «Ідея книги народилась у 2014 році, під час підготовки фотодокументальної виставки Українського інституту національної пам’яті «Спротив Голодомору», - говорить автор книги, к. і. н. Володимир Тиліщак. – «Збираючи матеріали до виставки, зіткнувся із тим, що попри те, що історики в цілому добре знають про антивладні протести в Україні у 1930-му році, але імена учасників, перебіг повстань у конкретних селах і районах сьогодні залишаються майже не знаними. Тож для того, щоб привернути увагу до цих малознаних сторінок минулого і була розпочата робота над книгою», - наголошує автор.

Вінницький історик презентує видання про селянські повстання в Радянській Україні

Володимир Тиліщак – кандидат історичних наук, заступник голови Українського інституту національної пам’яті. Займається вивченням трагічних питань української історії.



Переглядів: 3030
Поширень: 0