Книгарня «Є» і «Видавництво 21»запрошують на презентацію роману Олександри Іванюк «АМОР[Т]Е», яка відбудеться 15 березня за участю авторки. Початок – о 18.00. Модератор – Анастасія Сімашова.

«АМОР[Т]Е» – не із «солодких» історій про любов. Вона пульсує революцією і війною. Тут усе до болю правдиве, адже роман побудовано на реальних подіях, головними героями яких є італійка Франческа Леонарді та донецький вчитель історії, громадський активіст, доброволець батальйону «Дніпро-1»  Юрій Матущак. Франческа приїхала до Донецька вдосконалити свою російську мову і викладати італійську. Юрій відкриває італійці Донецьк український. І разом з тим, Франчесці відкривається таїна справжнього, сильного почуття.

Драматизму розвитку стосунків молодих людей додає те, що вони потрапляють у вир донецького Євромайдану, російської окупації, стають їхніми активними учасниками. Юрій пішов добровольцем до батальйону «Дніпро-1» і загинув в «Іловайському котлі». Меморіальна дошка на честь Юрія Матущака була встановлена в головному корпусі Донецького національного університету імені Василя Стуса у Вінниці. Саме Юрко був одним із ініціаторів надання університету імені його видатного випускника.

У середу вінничан запрошують на презентацію роману Олександри Іванюк

Читач матиме змогу побачити усі ці події зсередини, майже вповні їх відчути, адже основна емоційна складова роману викликає цілковиту довіру. «АМОР[Т]Е» Олександри Іванюк – це історія українського патріота з гарячим серцем, який, через свою любов до жінки-іноземки зумів повідати світові про свою любов до України. Це історія італійки з гарячим серцем, яка через свою любов до українця відкрила іншу Україну і полюбила її. Це приватна історія, яка дозволяє заповнити прогалини в осмисленні недавньої української історії.

Адреса книгарні «Є»:

м. Вінниця
вул. Соборна, 89.
Тел.: (0432) 52-93-41

Вхід вільний.

Медіапартнер заходу – тижневик «Український тиждень».



Переглядів: 2349
Поширень: 0