Як повідомила головний режисер театру Таїсія Славінська, автор дозволив, щоб його роман «перенесли» на сцену театру. Проте це перспектива не одного дня.

Режисерам потрібно проробити титанічну працю, адже показати війну досить не просто. Потрібно обробити великий об’єм літературного тексту та адаптувати його для сцени.

"Наразі, невідомо, хто буде режисером вистави за романом «Аеропорт», – розповідає журналістам Vежа режисер театру Григорій Сиротюк. – Сподіваємось, що нам знадобиться два, три місяці, щоб написати паперовий варіант вистави. Можливо з нового сезону почнемо займатись вже інсценізацією".

Для інформації:

Сергій Лойко американський військовий кореспондент газети «Лос-Анджелес Таймс», який висвітлював війну в Іраці, а також на сході України. Сергій провів чотири дні в кінці жовтня 2014 року у Донецькому аеропорті та був там єдиним іноземним кореспондентом.

Роман «Аеропорт» вийшов на початку вересня 2015 року. Автор використовує художню форму розповіді. За його словами, він не міг розповідати про війну холодним, відстороненим тоном літописця. В основу роману покладена оборона Донецького аеропорту українськими військовими у вересні 2014 – лютому 2015. Також окрема глава присвячена анексії Криму весною 2014 року.



Переглядів: 2210
Поширень: 0