Хоча до Великодня ще майже місяць, вінницькі пластуни запрошують вже зараз готуватись до свят. І почнуть підготовку із писанок.

Це буде не звичайний майстер-клас, на якому просто розписуватимуть писанки, тут також розповідатимуть про їх символіку. Всього відбудеться два майстер-класи — 25 березня о 14.00 та 26 березня о 16.00 за адресою Гоголя, 21.

Як розповіла організаторка майстер-класу Вікторія Коновалова, це вже четверте її навчання для тих, хто хоче навчитися мистецтву розпису. "Буде розповідь про давнє значення писанок, про різновиди розпису яєць, про символи, які наносять на писанки. Також розповім про техніку розпису воском. І, власне, відбудеться навчання по розпису писанок воском. Матеріалами ми повністю забезпечуємо. Приходити на майстер-клас можуть всі, не лише учасники Пласту".

Для вінничан проведуть майстер-клас з писанкарства та розкажуть про давнє значення писанок

Вікторія також зазначає, що проводить майстер-класи для всіх, і не заморочується язичницькими віруваннями, що хлопцями писати писанки не можна.

На майстер-класи зазвичай приходять новачки, але є й такі, що збираються і вдруге, і втретє. Зазвичай ми починаємо з простих орнаментів, а вдома вже кожен може спробувати складніші.

Сама Вікторія пише писанки вже близько шести років і щороку прагне обрати певний стиль писанок, вдосконалює орнаменти, пробує одно- та двоколірні візерунки.

Для вінничан проведуть майстер-клас з писанкарства та розкажуть про давнє значення писанок

"Я вкладаю свої мрії і сподівання на наступний рік, адже якщо позитивно заряджаєш свої писанки, то позитив буде й у житті. Своєрідна життєва програма на добро", – розповідає майстриня.

Жінка розповідає, що любить використовувати у писанках чорний колір, бо на ньому яскравіше виглядають інші, до того, ж це традиційний колір у подільських візерунках.

Участь у майстер-класі: 10 гривень – на витратні матеріали. Записатись на майстер-клас можна за телефоном: 096 720 38 11



Переглядів: 2885
Поширень: 0