Надзвичайно злободенну для пост-майданного суспільства тему дисонансу між революційними гаслами і реальними справами підіймає свіжа прем’єра у Вінницькому муз-драм театрі ім. М. Садовського. Молодий режисер Тарас Мазур взявся по-своєму інтерпретувати трагікомедію Миколи Куліша, однієї з величних постатей доби «Розстріляного Відродження». На що перетвориться безжальна сатира на спроби виліпити з патріархального українського селянина «радянську людину» на сучасній вінницькій сцені? Про це дізнаємось вже 27 березня у день театру, саме до цього свята і приурочено прем’єру.

Пророк, посланець Божий, Малахій (н. а. України Валерій Прусс) намагається по-донкіхотівськи боротися з повітряними млинами дійсності, проголосивши себе месією, носієм єдиної істини. Чи можна переробити світ відповідно до власних мрій негайними реформами? Утопія? Бунт проти системи? Поміркувати про це запрошує вся трупа театру, зайнята у виставі. З родзинок – гротескні образи головних героїв та оркестр в глибині сцени, що впродовж вистави завдаватиме настрій музичним супроводом.

У вінницькому театрі вперше ставлять М. Куліша і його завжди актуальну трагікомедію Народний Малахій

Квитки на прем’єру майже продані, але крім 27-го «Народного Малахія» покажуть 30 березня, 7, 14, 19 та 27 квітня. Вартість квитків від 80 до 200 грн.

У вінницькому театрі вперше ставлять М. Куліша і його завжди актуальну трагікомедію Народний Малахій

Окрім анонсування прем’єри народна артистка України Таїсія Славінська та директор театру Володимир Лозовський розповіли про життя театру. Нещодавно відбулось маленьке свято – Жанна Андрусишена отримала звання заслуженої артистки України. У найближчих планах обмінні гастролі до Житомира (в квітні) та до Кропивницького (у травні). З запланованих на новий сезон вистав – оперета «Летюча миша», яку ставить Таїсія Славінська із заслуженою артисткою України, солісткою Вінницької обласної філармонії Іриною Швець у головній ролі та «Ідіот» за Ф. М. Достоєвським, який поставить запрошений режисер, худ. рук. київського театру «Золоті ворота» Валерій Пацунов. У розробці також постановка казки «Аліса в країні чудес», п’єса Г. Горіна «Чума на оба ваши дома», перенесення на сцену роману С. Лойко «Аеропорт» та ще одна постановка, в якій будуть задіяні досвідчені акторки театру.



Переглядів: 2984
Поширень: 0