В рамках фестивалю військово-патріотичного кіно, у Вінниці відбувся національний прем’єрний показ циклу з п’яти фільмів «Позивний Зеніт». Проект проходив з 7-го по 13 квітня.

Цикл «Позивний Зеніт» – це розповідь про героїзм та самовідданість бійців-добровольців унікального зведеного загону Повітряних Сил, який протягом семи ротацій виконував бойові завдання у районі проведення антитерористичної операції на сході України.

На перегляд першої документальної стрічки з циклу, у кінотеатр «Родина» прийшли воїни, які є безпосередніми учасниками фільму, військовослужбовці Вінницького гарнізону, школярі та студенти міста. Національний прем’єрний показ розпочали з хвилини мовчання в пам’ять про загиблих воїнів, які віддали своє життя в боях, після чого голова спілки учасників бойових дій Командування Повітряних Сил, генерал-майор Сергій Кушнір розповів про фільм та історію створення і унікальність цього бойового підрозділу.

Цікаві розповіді з бойових буднів зведеного загону Повітряних Сил глядачі послухали і безпосередньо від його учасників. А військовий оркестр Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України виконав військово-патріотичні композиції.

Щодня, до перегляду стрічки, перед глядачами виступали АТОвці зі своїми історіями з лінії фронту. Кожен кінопоказ користувався неабияким інтересом аудиторії.



Переглядів: 2056
Поширень: 0