Вже 24 квітня (понеділок) о 17.00 у Вінницькому Регіональному Центрі Сучасного відкриється авангардна та нестандартна експозиція робіт Ігоря Мельника (м. Стрий), Соломії Ковтун (м. Львів) та Сергія Декалюка (м. Тернопіль). Виставка відбувається в рамках постійної мистецької програми «RE:ВІЗІЯ», що впроваджується департаментом культури Вінницької міської ради спільно з ГО «Лабораторія актуальної творчості» та мистецьким центром «Галерея-ХХІ» з 2011 р., в 2017 р. відбудеться всьоме за партнерства ГО «Креативний простір» та ГО «Культурна стратегія - ХХІ».

«Ре:візія» - програма, що відкриває для міста Вінниця широке поле для ознайомлення з найкращими зразками культурних досягнень з різних регіонів країни, завдячуючи пріоритету налагодження культурної комунікації Департаменту культури Вінницької міської ради. Географія проекту широка. Вінничани, за час існування програми, отримали можливість поринути у світ мистецьких процесів, що відбуваються у Київі, Львові, Одесі та Запоріжжі, дослідили культурні ініціативи і традиції Вінниччини.

Цього року «RE:ВІЗІЯ» представляє груповий експозиційний проект «НЕВІД`ЄМНІ» художників Ігоря Мельника, Соломії Ковтун та Сергія Декалюка, який репрезентує сучасні тенденції розвитку сфери образотворчого мистецтва західного регіону держави, а саме: «нову хвилю» молодих митців-професіоналів.

Виставка західноукраїнських митців, майстер-класи, лекції та творчі дискусії: у Вінниці стартує мистецький проект «Ре:Візія»

Метою представленого ними проекту є прагнення показати простоту і водночас красу та неповторність моменту – миті. За допомогою художніх образів вона постає на полотнах, великі формати яких підкреслюють широкий діапазон творчих амбіцій митців, насамперед у бажанні показати у живописі різноманіття життя. Таким чином, художники об’єднують свої серії робіт, написаних за останні кілька років у цілісне спільне «невід’ємне».

Виставка західноукраїнських митців, майстер-класи, лекції та творчі дискусії: у Вінниці стартує мистецький проект «Ре:Візія»

Водночас митці звертаються до фундаментальних цінностей моралі, ментально-психологічного світовідчуття та естетичних універсалій, автори проекту прагнуть передати любов до Людини як такої, до Батьківщини, до природи рідного краю. Для них це ті спільні ознаки, котрі є в кожного українця та єднають український народ. Проект «Невід’ємні» – це прагнення привернути увагу глядача, заклик озирнутись навколо й поставити питання «Хто він і звідки?».

Виставка західноукраїнських митців, майстер-класи, лекції та творчі дискусії: у Вінниці стартує мистецький проект «Ре:Візія»

У межах програми «RE:ВІЗІЯ» протягом тижня будуть відбуватись заходи у формі лекцій, майстер – класів та творчих дискусій. Творчий куратор проекту: Олександр Никитюк.



Переглядів: 2256
Поширень: 0