Україна дізналася її ім’я у 2013 році, коли тендітна красуня стала відкриттям не тільки команди Святослава Вакарчука, а й усього третього сезону телешоу «Голосу країни».

Приголомшливої краси кліп на пісню «Тримай мене міцно» одразу підірвав спочатку український шоу-бізнес, а потім і всесвітню мережу: такого креативу ще не було!

Її ім’я – Христина Соловій.

Її візитівка – лемківські пісні, криштально-чистий голос і унікальне вміння надавати українському мелодійному фолку сучасного звучання.

Вже наступного тижня вона вперше наживо заспіває для вінничан. Великий сольний концерт Христини Соловій пройде у четвер, 4 травня, о 19.00 у Будинку офіцерів.

Назва концерту – «Жива вода» - говорить сама за себе: на цьому концерті серця і душі всіх глядачів наповняться життєдайною силою нашого великого пісенного минулого і яскравого музичного сьогодення.

Така сучасна музика не залишає байдужим жодне серце!

На сцені Христина Соловій – лірична, мила. У спілкуванні – відкрита і при цьому розсудлива, жвава і весела. У кожному новому кліпі – незвична…

Вражає, що на відміну від більшості сучасних виконавців, Христина Соловій ніколи не мріяла бути співачкою, а планувала пов'язати своє життя з літературою.

Дівчина народилася у Дрогобичі, завжди любила книги та навіть здобула філологічну освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Але голос крові таки переміг!

Адже з дитинства Христина жила поряд із музикою, зростала у музичній родині. Але здобувати професійну музичну освіту дівчина все одно не планує, аби серед купи знань та набутої майстерності не втратити свою справжність.

- Коли навчаєшся у вищому музичному навчальному закладі, багато дізнаєшся. Це дуже класно. Це дає тобі великий простір. Але потім починаєш на кожному кроці думати, що тут можна так і не інакше, а це вже десь було. З'являються рамки, табу. Тому я вирішила, що в музиці в мене все буде через емоції, - зазначає Христина Соловій.

Зірка, яку відкрив Вакарчук і «Голос країни» - Христина Соловій 4 травня буде вражати Вінницю фолком з домішками джазу й блюзу

Давньою мрією Христини був запис альбому народних лемківських пісень, яку вона і втілила у своєму дебютному альбомі «Жива вода». З 12 композицій альбому дві авторські, які написала Христина Соловій, інші десять – українські народні в авторській обробці Святослава Вакарчука.

- Народні пісні - це прадавнє джерело, з якого черпає коштовні перлини вся сучасна музика. Саме в ньому зберігаються культурні коди, які ми залишаємо по собі та передаємо далі. Ця вода постійно змінює агрегатний стан, але ніколи не висихає, бо завжди жива, - звертає увагу Христина Соловій. - Кожна з народних пісень, які увійшли до цього альбому, у певний період була для мене емоційним сплеском. Більшість із них я співала в народному ансамблі «Лемковина», але довго виношувала мрію дати цим пісням нове дихання, аби їх знали і співали молоді люди.

Однією з найбільш особливих пісень з альбому Христина Соловій називає найвідомішу лемківську композицію «Под облачком». Для Христини вона є особливою, бо саме завдяки цій пісні, вона дізналася про своє лемківське походження.

- У цій пісні зібрана вся моя любов до Лемківщини. Вперше я почула її у 11-річному віці у виконанні Анички. На радіостанціях нечасто можна було почути щось подібне. Як зараз пам'ятаю той вечір і старий радіоприймач, - згадує Христина Соловій. - Саме тоді мама розповіла мені про наше лемківське походження, про людей з дивними звичаями і такою милою, місцями чудною, говіркою. Багато із тих людей мені не вдалося знати живими. Але я завжди можу викликати в пам'яті їхні образи, що мені тоді створила в уяві пісня "Под облачком" - чи не найдорожча для мене пісня-портал і нерозривний містичний зв'язок з моїм корінням.

4 травня на концерті у Вінниці Христина Соловій відкриє вінничанам проникливу атмосферу лірики родом з Карпатських гір та саунду з долини річки Міссісіпі, які змусять всіх глядачів запам’ятати цей вечір на все життя!

Український фолк в сучасних аранжуваннях, які є синтезом стилів на перехресті поп-року, блюзу та джазу, у її виконанні дійсно неймовірний!

Тим паче, що на сцені поруч зі співачкою будуть одні з кращих музикантів країни: Олексій Морозов – акустична гітара, В’ячеслав Крученицький – клавіші та електрогітара, Євген Селезньов – ударні, Марта Ковальчук –  бас-гітара та бек-вокал, а також Євген Соловій – метал-акустика.

Спеціально для туру «Жива вода» відомий київський моушн-дизайнер Кирил Виноградов підготував відеоряд, який органічно доповнює виступ музикантів.

- У цьому турі я презентую наживо все найкраще, що відбулося у моїй творчості за останні два роки, - запрошує вінничан Христина Соловій. - Альбом «Жива вода» та ексклюзивно у вашому місті ми зіграємо з моїми музикантами нові авторські пісні з майбутнього альбому, одною з яких є новий сингл «Хто, як не ти?»

Не пропустіть концерт Христини Соловій 4 травня о 19.00 у Будинку офіцерів.

Вартість квитків – від 190 до 550 гривень.

Квитки можна придбати в один клік на сайті http://bilet.vn.ua, у касах Будинку офіцерів, Вінницького театру імені Садовського, «Магігранду» і «Петроцентру».

Замовлення безкоштовної доставки квитків у будь-яку точку Вінниці за телефонами: (0432)57-55-55, (093)101-00-63 і (098)101-00-63.

Пригощає ресторан «Тифліс».

Організатори – компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ» і Sviat promo.

Зірка, яку відкрив Вакарчук і «Голос країни» - Христина Соловій 4 травня буде вражати Вінницю фолком з домішками джазу й блюзу



Переглядів: 6017
Поширень: 0