З березня до липня в Україні триває перший фестиваль-конкурс «Art-Ukraine», що проводиться з метою популяризації театрального мистецтва та підтримки місцевих театральних колективів на національному рівні.

Участь у конкурсі беруть лише академічні театри обласного рівня.  Відбірковий тур охоплює 21 область. А особливість «Art-Ukraine» в тому, що суддею відбіркового туру є глядач. Аудиторія отримує заздалегідь розроблену анкету, в якій і дає свою оцінку акторській грі, режисерській роботі, загальному враженню.

Вчора відбувся відбірковий показ у Вінницькому академічному музично-драматичному театрі. На сцені – мюзикл «Моя чарівна леді» (режисер-постановник Тарас Мазур), прем’єрний показ якого відбувся у театрі у вересні 2015 року. Вистава з тих пір збирає повні зали.

Вінницький театр ім. Садовського бере участь у фестивалі «Art-Ukraine»

«Ми театр музично-драматичний і вистава «Моя прекрасна леді» якнайкраще продемонструє ці дві сторони. У постановці задіяна вся трупа: і акторський склад, і оркестр, і балет. У фіналі конкурсу, якщо ми туди пройдемо, запропонуємо виставу з малої сцени – «Ассо та Піаф», – говорить пор вибір головна режисерка театру Таїса Славінська

В руках у кожного глядача – анкетка з шкалою оцінювання (акторська гра, режисерська робота, тощо). Враховуватиметься кількість глядачів які прийшли на виставу та заповнені анкети. Результати оголосять згодом. Глядачі, які під час  відбіркового туру заповнили анкету, матимуть змогу взяти участь у розіграші цінних призів.

Вінницький театр ім. Садовського бере участь у фестивалі «Art-Ukraine»

Таким чином буде обрано трійку кращих театральних колективів України (змагаються не вистави, а театри). Троє фіналістів матимуть змогу показати свої вистави на малій сцені Національного театру імені Франка 25 червня. Головного переможця обиратиме вже професійне журі, до складу якого увійдуть заслужені актори та діячі мистецтв України. Переможець фестивалю отримає велику грошову винагороду.

Яку виставу презентуватиме театр-переможець будуть вирішувати вже згодом. Поки що трійця кращих невідома: «Кращі театральні колективи країни, це поки що «коти у мішку», тому на нашому логотипі зображено кота», - пояснює представниця організаторів фесту Олена Пиряєва.

Вінницький театр ім. Садовського бере участь у фестивалі «Art-Ukraine»

У рамках фестивалю проводуть благодійний збір на відновлення театру імені Шевченка у Черкасах, який постраждав від пожежі кілька років тому. Організатори Фестивалю «ART-UKRAINE»-2017: «Благодійний фонд Костянтина Гусева», Громадська організація «Народна Україна». 



Переглядів: 3056
Поширень: 0