Зануритись у чарівний світ старовинних світлин з зображеннями землі Подільської можна буде у середу о 12 годині дня у великій виставковій залі краєзнавчого музею. У цей час відбудеться відкриття виставки "Минуле Поділля у старій світлині".

виставка "Минуле Поділля у старій світлині"

У березні-квітні 2010 року у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї з ініціативи заслуженого художника України, фотографа, колекціонера і мецената Володимира Козюка проходитиме міжрегіональний фестиваль-конкурс "Минуле Поділля у старій світлині". До участі у заході були запрошені як державні установи (музеї, архіви, бібліотеки, школи, тощо), так і приватні особи - колекціонери, краєзнавці, науковці, мешканці Вінницької області та інших регіонів.

До конкурсу приймались фотографії та листівки до 1930 р., які представляють краєвиди, архітектуру, етнографію, побут, культуру краю, портретні зображення мешканців та видатних осіб Поділля. Метою фестивалю-конкурсу є популяризація старих фотографії та листівок, що їх було видруковано на теренах Поділля та введення нових матеріалів у науковий обіг.

Усі учасники будуть нагороджені відзнаками, цінними призами та грошовими преміями. Світлини розподілятимуть за номінаціями: фото у народному одязі, військові події, архітектурне фото, етнографічне, документальне, історична подія, фото на релігійну тематику, портретне, фото видатних осіб, художнє фото та яскравий образ. Окремі номінації - найстаріше та сенсаційне фото. Власник світлини, котра найбільше вразить журі конкурсу та глядачів, отримає головний приз – три тисячі гривень та можливість потрапити до презентаційного альбому “Думи про Поділля”.
 


Переглядів: 8927
Поширень: 0